Home / Comune / Ing. Vasile Hanuschi: ”Ultima șansă pentru schimbarea în bine a comunei Tăureni”

Ing. Vasile Hanuschi: ”Ultima șansă pentru schimbarea în bine a comunei Tăureni”

Distribuie

hanuschiCandidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Tăureni, ing. Vasile Hanuschi, vine în fața cetățenilor cu un proiect viabil, capabil să schimbe în bine viitorul localității. Fie că este vorba de finalizarea proiectului de apă și canalizare, asfaltarea de drumuri, întăbularea de terenuri, construcția unui teren de sport , totul trebuie făcut cât mai rapid și profesionist. Mai multe informații despre proiectele inginerului Vasile Hanuschi în interviul următor.

Reporter: Ce vă recomandă pentru funcția de primar?

Ing. Vasile Hanuschi: Vreau în primul rând să îi îndemn pe toți locuitorii cu drept de vot ai comunei Tăureni să voteze în 5 iunie, indiferent de preferințele electorale pe care le au, pentru că doar o dată la patru ani pot să-și impună voință și să decidă asupra viitorului comunei lor. Toată viața mea am fost un om cinstit, corect, respectuos față de cei din jur. Prin natura profesiei de inginer practicată în ultimii 35 de ani, am condus mai multe echipe de lucru, am participat la realizarea multor proiecte în diferite domenii. Ca manager de proiect pentru  lucrările de investiții la una dintre cele mai importante companii din România, am acumulat o experiență vastă, pe care pot acum să o folosesc în interesul comunității noastre. Temelia deciziei mele de a candida pentru funcția de PRIMAR al comunei Tăureni  este tocmai nevoia comunității de a avea un bun gospodar la cârma administrației locale.

Reporter: Cu ce probleme se confruntă în acest moment comuna dumneavoastră?

Ing. Vasile Hanuschi: Cu siguranță există multe lucruri nerezolvate la noi în comună, unele chiar făcute fără niciun folos pentru comunitate. Aș aminti aici de întârzierea nejustificată a finalizării proiectului privind prima înființare a rețelei de apă curentă și canalizare, apă uzată care de trei ani ar fi trebuit terminat. Finanțat din Fonduri europene, acest proiect este esențial pentru comuna noastră, care după 16 ani de conducere a actualului primar, nu are încă acces la minime condiții de trai. Nu este normal ca oamenii să fie mințiți și amăgiți cu câteva robinete publice prin localitate, în timp ce persoanele responsabile pentru această întârziere nejustificată, vin și acum să le ceară votul. Un proiect realizat de actuala administrație, de care mulți cetățeni sunt nemulțumiți sau chiar revoltați, este modernizarea prin asfaltare a drumului ce duce spre dealul din Coltăi, pe o porțiune de aproximativ  620 de metri. Pe acest proiect s-au cheltuit miliarde din banii comunității, deși utilitatea acestei investiții este aproape de zero, pentru că respectiva zonă nu este locuită, drumul ducând practic spre un câmp. Asta în timp ce drumuri comunale principale, unde locuiesc majoritatea cetățenilor, sunt abia pietruite, iar drumurile spre satele Fînațe, Ascunsa și drumurile de câmp din Corabie și altele secundare  sunt impracticabile mai ales pe timp nefavorabil. Să nu mai vorbim de trotuarele comunei, care nu au fost niciodată reabilitate.  Ar mai fi multe de spus dar cred că oamenii le cunosc și îi vor taxa la vot pe cei responsabil.

Reporter: Ce proiecte aveți dumneavoastră în plan pentru perioada 2016-2020?

Ing. Vasile Hanuschi: Deoarece fac parte din comunitatea din Tăureni, doresc din suflet ca împreună cu cetățenii comunei să aducem o DEZVOLTARE reală, să deblocăm proiectele tărăgănate, să continuăm proiectele începute dar nefinalizate, să facem altele noi care să îmbunătățească viața noastră a tuturor. Aici vorbesc de urgentarea finalizării proiectului de înființare a rețelei de apă curentă și canalizare, apă uzată, modernizare prin pietruire a drumurilor secundare, modernizare Grădiniță cu program prelungit și modernizarea Căminului Cultural . Identificarea surselor de finanțare pentru întăbularea terenurilor agricole din comuna, așa cum s-a reușit în alte comune din județ. Un al aspect important este asfaltarea drumurilor comunale principale din comună, modernizarea drumurilor vicinale (de câmp) pentru a putea fi accesibil și pe timp favorabil. Trebuie cât mai rapid începută construirea unei capele mortuare, pentru a putea oferi oamenilor condiții decente de organizare a înmormântărilor.  Sprijinirea vieții culturale a comunei, a tradițiilor, dansuri și cântece populare. Construirea unui teren de sport pentru  a permite tinerilor să joace fotbal, handbal sau alte sporturi în condiții normale. Sprijinirea înființării unei farmacii în comună, pentru a putea facilita accesul cetățenilor la medicamente.

Reporter: Ca încheiere ce doriți să transmiteți locuitorilor comunei Tăureni?

Ing. Vasile Hanuschi:  În primul rând le doresc multă sănătate, putere de muncă și o viață lungă și cât mai frumoasă. Le doresc să fie cu mintea deschisă, să aleagă liber ce este bun pentru ei, nu ce le este impus prin diferite metode și practici necinstite și să nu permită străinilor din afara localității, care vor fi aduși la vot, să decidă soarta localității noastre. În final le aduc aminte că în cabina de vot vor fi doar ei, iar votul fiind secret nimeni nu va putea ști ce au ales.

A consemnat Ionel ALBU

 

 

De asemenea, verificati

UDMR Mureș, 6 candidați noi pentru primăriile din județ

Distribuie După alegerile locale din 2020, UDMR a avut 412 consilieri locali, 39 de de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.