Deja campioane, clujencele au „răzbunat” pierderea Cupei Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 244 Vizualizări

Deja campioane, clujencele au „răzbunat” pierderea Cupei

După doar patru zile de la câștigarea finalei Cupei României, când a învins la Hunedoara cu 2-1 echipa care avea deja titlul asigurat înaintea restanței din partida amânată a Superligii, echipa feminină de fotbal ASA Târgu-Mureș a cedat cu 1-4 (0-2) pe teren propriu în fața clujencelor de la Olimpia.

Asemănarea cu finalului de sezon colegilor de club din Liga I masculină poate fi comparată doar prin rezultatul final al meciului, același cu care au încheiat elevii lui George Ciorceri ultimele trei partide pe teren propriu. Diferența, pe lângă faptul că este fotbal feminin a constat în faptul că fetele aveau asigurat titlul de vicecampioane și erau câștigătoarele Cupei României. Partida nu avea în aceste condiții nicio miză. Clujencele aveau 7 puncte avantaj înaintea partidei și veneau dornice de revanșă după ce au pierdut finala de la Hunedoara. Ambele echipe au început jocul cu mai multe absențe în lot, iar oaspetele au dominat în general jocul.

Greșeli în apărare și tensiune nejustificată

Deschiderea scorului și celelalte goluri au venit însă după greșeli ale apărărilor, de marcaj sau ale portarilor. În minutul 15, clujencele au beneficiat de o lovitură liberă din apropierea liniei de fund a terenului, de pe partea stângă, iar portarul Andreea Părăluță a fost suprinsă de execuția lui Voicu la colțul scurt, direct pe poartă, încercând să iasă la centrare, fără o coechipieră la prima bară. Jocul până la pauză a fost încrâncenat, mureșencele având în minutul 28 ocazia egalării, la un contact al portarului clujencelor cu Bianca Sandu în interiorul careului. Biljana Bradic a trimis însă de la punctul cu var în bară și în minutul 34, aceeași Voicu a reluat nemarcată în fața porții din voleu, fără șansă pentru portarul naționalei și oaspetele au intrat la pauză cu avantaj de două goluri.

Încrâncenarea a fost elementul caracteristic al părții a doua. În primele minute clujecele au încercat desprinderea, dar portarul mureșencelor a avut câteva intervenții salvatoare. ASA a reușit să reducă scorul în minutul 75, prin Göder Brigitta, cu un șut din afara careului care i-a „muiat” mâna portarului și ASA încerca să încheie sezonul cu cel puțin un punct în fața campioanei. Echilibrul s-a rupt definitiv prin pierderea câtorva jucătoare importante. Mai întâi Lucia Meleacă a ieșit accidentată după un contact în interiorul careului clujencelor, apoi Bianca Sandu a fost scoasă cu targa, cu o contuzie puternică la cap, tot la o ciocnire în interiorul careului advers. Alte două erori au dus la două goluri ale oaspetelor. O greșeală în lanț a defensivei a fost fructificată de aceeași Voicu în minutul 80, iar în penultimul minut Lunca a speculat ieșirea din poartă a lui Părăluță și a stabilit scorul final.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE