Home / BC Mures / După ce au dominat pe Criș, „trigrii” clachează pe Mureș

După ce au dominat pe Criș, „trigrii” clachează pe Mureș

Distribuie

În a treia partidă a finalei Ligii Naționale de Baschet Maculin, prima disputată pe teren propriu, BC Mureş Târgu-Mureș a cedat sâmbătă seara în fața CSM Oradea cu 72-81 (17-27, 19-15, 20-23, 16-16).

Dacă mureșenii au controlat destul de autoritar primele meciuri la Oradea, unul cedat la final cu 79-85, al doilea câștigat cu 77-71, de această dată rolurile s-au inversat. Bihorenii au fost cei care au condus în acest joc, rezistând în momentele cheie ale partidei presiunii unui public enuziast. BC Mureș a început mai ezitant partida, în fața unei săli arhipline, care a creat o presiune de la începutul partidei, una care poate a apăsat mai mult pe umerii „tigrilor”. Oaspeții s-au distanţat repede cu câteva coşuri de la distanţă ale lui Mandache, la peste 10 puncte, dar spre finalul sfertului au reușit o revenire. Primul act s-a încheiat totuși cu un avantaj de 10 puncte pentru orădeni, handicap ușor de întors în meciurile de baschet.

Primele trei minute și jumătate din sfertul secund a fost cu un parţial de 10-0, Polyák reușind egalarea la 27, cu o liberă din două. Mureșenii puteau în acel moment să preia și conducerea, dar în următorul minut s-a ratat de mai multe ori preluarea conducerii și oaspeții s-au despins din nou, reuşind şase puncte la rând. Chiar dacă BC Mureș s-a apropiat la două puncte și a avut posesia la final, a ratat din nou și Zupan a stabilit scorul primei reprize cu un coş în ultimele secunde (36-42).

Moment psihologic ratat

În repriza a doua, echipa mureșeană a luptat exemplar pentru a încerca să se apropie, dar oaspeţii au gestionat foarte bine atacurile. Mureșenii intrau încet în criză de idei, uneori de timp, s-au pripit și orădenii au reuşit să din nou desprinderea la 13 puncte la mijlocul sfertului trei. Coşurile lui Jurevicus, Martinic, Gajovic şi Mohammed au redus la 6 puncte diferența, dar Zeno a refăcut-o din nou și la ultima pauză oaspeții conduceau cu 9 puncte. Finalul a fost aproape de a devni din nou unul electrizant. Un dunk al lui Lázár a dus scorul la doar 4 puncte, diferență înregistrată de mai multe ori, dar de fiecare dată CSM a avut răspuns. Un alt coş de sus, de data aceasta al lui Mohammed a micşorat diferenţa la o singură posesie și speranțele renășteau pentru gazde. La intrarea în ultimul minut s-a înregistrat probabil cel mai important moment psihologic al finalului. Tripla lui Gajovic a redus scorul la o singură posesie. Când mai erau 33 de secunde, Zeno este lăsat liber pentru a-și regla tirul din afara semicercului. Acesta a nimerit coşul și au urmat secunde de tensiune, precipitare, fără nicio altă reușită a mureșenilor și alte patru libere transformate de același Zeno.

CSM Oradea conduce cu 2-1 în şi este la o singură victorie de titlul naţional, mureșenii fiind „obligați” pentru a trimite finala în joc decisiv să învingă în partida de luni seara, de la ora 20.00.

Marcatori:

BC Mureş: Martinic 20 (4×3), Mohammed 14, Gajovic 12 (4) + 10 rec, Barro 9, Pustahvar 6 (2),  Fraseniuk 4, Lázár 4, Jurevicus 2, Polyák 1

CSM: Zeno 25 (3), Barnette 18, Mandache 12 (4), Franklin 10 (1), Zupan 8, Pașca 6 (1), Lucic 2.

Achim: „Am gestionat momentele importante”

Antrenorul orădenilor consideră că finala se mai joacă, chiar dacă acum avantajul este de partea lor. ”Vreau în primul rând să felicit publicul din Sala Sporturilor din Târgu-Mureş, a fost fenomenal, impresionant, foarte frumos. Am început partida bine, după care am reuşit să ne menţinem calmul. Cheia consider că a fost faptul că am reușit să gestionăm momentele cele mai importante, când Mureşul a revenit. Putem spune că partida s-a decis cu linia noastră mai mică”, a declarat Cristian Achim.

 

Szászgáspár: „Luni vom arăta diferit”

Cu toată dezamăgirea eșecului, antrenorul BC Mureş, Szászgáspár Barnabás a manifestat spirit de fair-play, a felicitat echipa învingătoare şi a căutat să explice eşecul prin faptul că s-a intrat poate prea relaxat în meci. „Chiar dacă am revenit şi ne-am luptat de la egal la egal, ne-a lipsit calmul la finalizare. Azi a câştigat echipa mai bună, dar luni vom arăta altfel și cred că finala nu este încheiată. Băieţii au fost prea nervoşi, nici eu nu am înţeles de ce, nu ne-am văzut de jocul nostru obișnuit”, a explicat tehnicianul BC Mureș. Același lucru l-a evidențiat și secundul George Trif, care a promis că luni faţa echipei va arăta altfel.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

ACS Kinder: Grupa U8 a câștigat Cupa Municipiului Reghin

Distribuie După succesele grupelor U11, U9 și U6 din cadrul ACS Kinder a sosit momentul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.