Administratori provizorii la Aeroport Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1144 Vizualizări

Administratori provizorii la Aeroport

aeroportConsilierii judeţeni au aprobat joi, 26 mai, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, desemnarea unor administratori provizorii, pe o perioadă de maximum patru luni, pentru Aeroportul Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş. Măsura a fost luată după ce procedura de selecţie a noilor administratori s-a încheiat fără selecţia niciunui candidat, iar mandatul actualilor administratori încetează la data de 1 iunie 2016.

Luminiţa Gherendi, preşedinte

Astfel, Consiliul de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş are următoarea structură provizorie: Luminiţa Gherendi (administrator executiv, preşedinte), Ioan Petru Pop (administrator executiv, vicepreşedinte), Aleodor Marian Frâncu (administrator neexecutiv) şi Simona Biriş (administrator neexecutiv). Dintre aceştia, în Consiliul de Administraţie al cărui mandat expiră la data de 1 iunie 2016 se regăseau Luminiţa Gherendi (vicepreşedinte) şi Aleodor Marian Frâncu (administrator neexecutiv).

Noul preşedinte interimar al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş are vârsta de 42 de ani, este de profesie economist, a absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Finanţe, Bănci, Contabilitate (1992-1997) şi studii postuniversitare în domeniul Management şi Relaţii Internaţionale în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ superior din capitală (1999-2000). Din anul 2009, este doctor în economie cu lucrarea de doctorat „Zonale monetare. Diversitatea abordării teoretice şi practice”, iar din 2008 agent delegat al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare. De-a lungul timpului, Luminiţa Gherendi şi-a desfăşurat activitatea ca economist la SC Gospodăria Orăşenească SA Vatra Dornei (1997-1998), economist stagiar la BCR Mureş (1999-2000), economist la BCR Mureş (2000-2003), analist valută la BCR Târgu-Mureş (2003-2006), manager private banking la BCR Târgu-Mureş (2006-2010), director economic la SC Two 4 Fly SRL Livezeni (2011-2013) şi director economic la Aeroportul Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş (din 2013 până în prezent).

Procedurile pentru selecţie, reluate

Printr-o dispoziţie din data de 16 mai 2016 a preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, au fost reluate procedurile legale în vederea selecţiei prealabile a membrilor Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş. „Potrivit calendarului aprobat, procedura de selecţie prealabilă în cauză se va finaliza la data de 23 iunie 2016, după expirarea mandatului actualului consiliu de administraţie al regiei fapt ce face necesară stabilirea unor măsuri de organizare care să asigure funcţionarea în bune condiţii a Regiei Autonome Aeroportul „Transilvania” Târgu-Mureş, până la desemnarea unui nou Consiliu de Administraţie, în condiţiile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.109/2011”, a precizat Ciprian Dobre. „Pentru persoanele numite provizoriu în calitate de administrator executiv care au făcut parte din consiliul de administraţie al regiei în anteriorul mandat, exercitarea mandatului de administrator se va face în temeiul unui contract de mandat, aceştia beneficiind de drepturile salariale la nivelul stabilit prin hotărâre a Consiliului Mureş pentru funcţia exercitată cu titlu provizoriu. Pentru angajaţii regiei numiţi în calitate de administratori neexecutivi atribuţiile specifice consiliului de administraţie vor fi exercitate prin cumul cu funcţia deţinută în temeiul contractului individual de muncă deţinut, aceştia beneficiind de drepturile salariale mai favorabile aferent oricăreia din cele două funcţii”, a completat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Selecţia iniţială, un fiasco

Comisia de selecţie prealabilă a viitorilor membri ai Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş a făcut public vineri, 6 mai, rezultatul etapei de verificare a cunoştinţelor din bibliografie pentru cinci candidaţi. Potrivit site-ului Consiliului Judeţean Mureş, pentru funcţia de administrator executiv, preşedinte al Consiliului de Administraţie, toţi cei trei candidaţi au fost respinşi: Aurelia Fulger a obţinut 31,33 de puncte, Peti Andrei a acumulat 55 de puncte, iar Petru Ştefan Runcan nu s-a prezentat. De asemenea, şi ceilalţi doi candidaţi au fost respinşi, astfel: Luminiţa Gherendi (66 de puncte – pentru administrator executiv, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie) şi Antonela Oana Tone (64,33 de puncte – pentru administrator neexecutiv, membru al comitetului de audit). Comisia de selecţie a fost alcătuită din Ioan Alin Mărginean (preşedinte), Genica Nemeş (membru) şi Elena Popa (membru).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE