Alexandru Măgheran dorește continuarea proiectelor la Sânger Comune
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 2357 Vizualizări

Alexandru Măgheran dorește continuarea proiectelor la Sânger

Alexandru Măgheran, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Sânger, a intrat optimist în campania electorală pentru obținerea unui nou mandat. Având în spate realizările din ultimele trei mandate, Alexandru Măgheran are ca obiectiv finalizarea proiectelor începute, în capul listei fiind canalizarea și asfaltarea drumurilor din comună.

Reporter: Care a fost motivația de a candida pentru un nou mandat?

Alexandru Măgheran: Motivația pe care o am este aceea că oamenii care au ales o concurență cu mine nu sunt deloc credibili pentru comunitatea noastră din Sânger și atunci m-am gândit că ar fi bine să continui cu un nou mandat.

Rep.: Ați devenit primar al comunei Sânger în 2004. Care era atunci situația la nivel de comună?

A.M.: În 2004, în comuna Sânger ardeau trei becuri, de la Iisus nu a mai fost pietruit un drum. Toate drumurile erau de pământ, școlile erau fără grupuri sanitare, fără uși, fără geamuri, la fel și căminele culturale. Era ca după Primul Război Mondial. A fost o perioadă în care, în afară de gazul metan care a fost introdus în anii 90, nu s-a pus bază pe absolut nimic la nivelul comunei. În comună, apa curgea de la izvor cum curgea de 200 de ani și nimeni nu a avut ideea să introducă în școli și căminul cultural apă, să fie cât de cât un început de civilizație.

Rep.: Cu ce ați început după preluarea mandatului de primar în 2004?

A.M.: Prima prioritate a fost pietruirea drumurilor locale, să ai acces cu orice mijloc de transport, Salvare, Pompieri, utilaje agricole, să poți circula. Printre proiectele de început amintesc iluminatul public și introducerea apei potabile. De asemenea, am început reabilitarea școlilor, a căminelor culturale. Anul trecut, am dat în folosință dispensarele umane, aflate la standarde europene și grădinițele. Anul trecut și în acest an, am reabilitat spațiul Primăriei, garajul la buldoexcavatorul achiziționat prin GAL Zona de Câmpie, dotarea cu utilaje pentru punctul ISU. Sperăm ca până în luna septembrie să facem și 10 kilometri de asfalt, respectiv legătura între Bogata și Bărboși. De asemenea, am reabilitat lăcașurile de cult, indiferent de religie, nu am făcut vreo diferență și am ajutat pe toată lumea, inclusiv Mănăstirea din localitatea Cipăieni

Rep.: Cât v-a fost de greu în acești ani de mandat și cât v-au sprijinit oamenii din comună?

A.M.: Oamenii din comună sunt receptivi, sunt tineri întreprinzători, oameni care se ocupă de agricultură, care ne ajută la orice oră din zi și din noapte când avem o problemă.

Rep.: Cum a fost ultimul mandat?

A.M.: În ultimul mandat, o prioritate a fost introducerea apei potabile la toate instituțiile, branșarea a 460 de locuințe la apa potabilă, proiectul cu apa fiind în valoare 450.000 lei, pe o distanță de 46 de kilometri. E un lucru foarte important ca o locuință să beneficieze de apă potabilă, gaz, dotări necesare în fiecare zi. În afară de proiectul cu apa, am achiziționat prin GAL Zona de Câmpie un buldoexcavator și realizarea unui kilometru de asfalt.

Rep.: Cât este de important ca proiectele să continue la nivelul comunei Sânger?

A.M.: Foarte important este să existe o continuitate. Sperăm să obținem fonduri europene pentru introducerea canalizării și asfaltarea tuturor drumurilor din comună. Proiectul e făcut, a fost depus pe Măsura 322, nu a fost aprobat și acum urmează avizările și depunerea lui din nou. Valoarea proiectului este de 1,5 milioane de euro. Este foarte important să putem beneficia de acest proiect, dar din păcate orice utilitate este un ban în plus, iar lumea rămâne restantă la plată. Probabil, dacă vor fi niște fonduri astfel ca Primăria să le facă branșarea și utilitățile, altfel oamenii nu au posibilitatea să fie racordați.

Rep.: Pe ce echipă vă bazați în această campanie electorală?

A.M.: Am continuat cu echipa pe care am avut-o, deoarece am lucrat foarte bine împreună, inclusiv coabitarea cu cei de la fostul PDL. Consilierii au rămas aceiași. În schimb, au apărut pe listă de candidați două, trei nume noi, tineri care doresc să aducă un suflu și împreună sperăm să trecem cu bine peste aceste alegeri. În fostul consiliu, am avut șapte consilieri din 11, iar ținta pentru aceste alegeri este să obținem un număr de 9 consilieri, să creștem față de alegerile trecute.

Rep.: Lupta pentru funcția de primar se dă între doi candidați. Ce șanse aveți?

A.M.: Sunt unii care din prima zi de campanie au fost ocupați cu tot felul de reclamații, de cu totul altceva decât proiecte și soluții pentru a lămuri lumea că vin cu ceva nou. Eu nu vreau să fac parte dintr-o astfel de echipă, nu reprezintă stilul lor de campanie. Am mari speranțe că voi câștiga un nou mandat de primar. Lumea este conștientă că un primar este un om care reprezintă ceva pentru ei. Din inerție omul știe că votul pentru primar reprezintă ceva. Alege un reprezentant pe patru ani de care să fie sigur că într-o instituție publică el e stăpân. Puterea votului este dată primarului, consiliului local care la rândul lor se pune în slujba cetățeanului. În ce privește contracandidatul meu, nici nu-mi pun problema să nu continui cu un nou mandat. Dacă era o persoană mai tânără ca mine, cu un suflu nou probabil că eram eu conștient să mă retrag, dar de la unul mai în vârstă, mai puțin capabil nu mă aștept la mare lucru, la fel și oamenii din comună. Nici afișe nu mi-am făcut, faptul că sunt în mijlocul oamenilor în fiecare zi, ce rost mai are să fac afișe? Campania o faci din prima zi în care ai preluat mandatul până în ultima, nu pe o sută de metri. Prima prioritate în cazul în care voi câștiga este canalizarea și asfaltările de drumuri. Dacă avem aceste utilități, poate oricine să preia comuna că nu mai are ce face, doar să schimbe becurile și să întrețină dotările existente.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE