Artă şi spectacol la Festivalul Luminii 2016 Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1897 Vizualizări

Artă şi spectacol la Festivalul Luminii 2016

luminaPeste 20.000 de gulguţe (cutiuţe din hârtie cu lumânări) au luminat, recent, Complexul „Week-end”, sărbătorind după o pauză de doi ani îndrăgitul festival organizat de Cercetaşii României. Echipa de cercetaşi împreună cu un număr mare de voluntari au trezit la viaţă noaptea de 21 mai în care inspiraţia şi talentul târgumureşenilor au evidenţiat frumuseţea lucrurilor mărunte.

Trupa GUGA junior (15-19 ani) a cărei prezenţă scenică este astăzi din ce în ce mai puternică în teatrul mureşean a adus un plus festivalului prin prezentarea unui spectacol de improvizaţie ce a inclus exerciţii ca freeze, toaster, schimbă-invers şi au încheiat în forţă cu exerciţiul Mamaia. “Acest gen de spectacol pe care îl facem, şi anume cel de improvizaţie, este mereu spontan şi se realizează prin cooperarea cu publicul. Ei ne dau mai multe spaţii în care noi facem o scenă rapidă fără a avea nimic repetat. Am jucat la Festivalul Luminii pentru a răspândi acest tip de spectacol, pentru a vedea oameni care se bucură de nebunia noastră şi pentru a îndemna pe toată lumea să îşi petreacă mai mult timp la teatru”, a explicat Patricia Şteţco, membră a trupei GUGA junior.

Întrebată cum vede ea improvizaţia şi ce anume o determină să continue, tânăra actriţă a mărturisit că “improvizaţia este libertate. Poţi să călătoreşti în spaţiile de peste tot din întreaga lume, pentru câteva minute, poţi să îţi asumi orice fel de caracter şi nimeni nu te va judeca. Este un joc care trebuie tratat cu multă seriozitate. Vom continua cu siguranţă acest gen de spectacol fiindcă ne place să vedem publicul râzând, şi mai ales pentru că ne distrăm la fiecare repetiţie şi avem o relaţie specială.”

De asemenea, în caz că v-aţi întrebat de ce Piaţa Teatrului a fost învăluită într-un strat de pene în ziua de 21 mai, “vinovaţi” au fost găsiţi tot membrii trupei de teatru care şi-au folosit creativitatea şi au organizat o băteie cu perne ce a adunat 40 de participanţi. Dat fiind că aceasta a fost prima acţiune de acest gen la noi în oraş, tinerii actori ne promit că vom mai avea parte şi în viitor de astfel de evenimente la care ne aşteaptă în număr cât mai mare.

 

Ada ROMANŢI

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE