Dr. Ion Claudiu Puiac, întâlnire electorală cu locuitorii din Cheţani Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1146 Vizualizări

Dr. Ion Claudiu Puiac, întâlnire electorală cu locuitorii din Cheţani

chetani 1Președintele UNPR Mureș și candidatul UNPR pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș, dr. Ion Claudiu Puiac, a avut sâmbătă, 28 mai, o întâlnire electorală cu locuitorii comunei Chețani. Au mai participat Radu Cherecheș, candidat UNPR pentru Consiliul Local și Vlad Filimon, președintele organizației de tineret a UNPR Mureș. La Chețani, UNPR are listă completă pentru Consiliul Local și candidat la funcția de primar, în persoana domnului Emil Mocan. Cu acest prilej, Emil Mocan și-a exprimat regretul față de modul în care Primăria Chețani înțelege să organizeze campania electorală, afișele contracandidaților fiind rupte chiar și la afișierul din fața sediului Primăriei (vezi foto).

chetani 4

Iniţiative legislative

Strategia UNPR de dezvoltare a județului Mureș cuprinde un plan general, promovat prin inițiativele legislative progresiste aflate, la ora aceasta, în Parlamentul României, în diferite stadii de aprobare, de la comisiile parlamentare, la vot în camerele decisive. Al doilea aspect al strategiei de dezvoltare a județului este reprezentat printr-un pachet de măsuri specifice, adaptat zonelor de interes județean și corelat cu necesitățile locale. La primul aspect al strategiei electorale UNPR avem în vedere legile propuse de către formațiunea progresistă:

Legea a taxării marilor averi care stabilește la 450.000 de euro  plafonul de la care vor fi taxate averile cu 1%.

UNPR dorește ca vârsta de vot să scadă de la 18 la 16 ani. De vreme ce tinerii dobândesc dreptul la muncă de la 16 ani, putând lucra de la această vârstă, ei trebuie să-și poată exprima și opțiunea politică, de la aceeași vârstă.

Proiectului legislativ „Primul loc de muncă“, inițiat de UNPR, urmărește facilitarea accesului la primul loc de muncă al tinerilor fără experiență profesională.

Legea, elaborată de către grupurile parlamentare UNPR din Camera Deputaților și Senat, propune majorarea pensiilor foștilor angajați din cooperativele comuniste până la suma de 500 de lei lunar.

Altă lege elaborată și depusă de către parlamentarii progresiști este legea privind activitatea de recuperare de debite. “Sunt sute de cazuri promovate de mass-media în care cetățeni au fost pur și simplu hărțuiți de recuperatorii de debite”, a afirmat dr. Ion Claudiu Puiac. „Desigur, la aceste proiecte, pe care le vom realiza și cu fonduri europene, se adaugă proiectele susținute de candidatul nostru la primăria Chețani, domnul Mocan Emil și de echipa UNPR Chețani. Am mare încredere în Emil și echipa lui și consider că este, de departe, cea mai bună soluție pentru Primăria și Consiliul Local Chețani, drept pentru care vă rog să-i acordați votul dumneavoastră – nu vă vor dezamăgi!”, a adăugat preşedintele UNPR Mureş la finalul acestei reuşite manifestări.

chetani 2

Proiecte pentru comuna Cheţani

Dintre proiectele avute în vedere pentru Comuna Chețani se pot aminti:

– Canalizare si Stație de Epurare în localitatea Chețani;

– Reabilitare  D96 Chețani – Grindeni 4,5 kilometri;

– Reabilitare  DS 229 localitatea Chețani, drum asfaltat 1,2 kilometri;

– Rețea de apă în comuna Chețani, sat Grindeni;

– Canalizare și Stație de Epurare în localitatea Grindeni;

– Amenajare parc în localitatea Grindeni;

– Construcția unui dispensar uman în localitatea Hădăreni;

– Reabilitare sistem iluminat public în localitățile Chețani,

Hădăreni, Grindeni;

– Reabilitare drumuri comunale în localitățile Chețani,

Hădăreni, Grindeni;

– Construirea a trei capele mortuare în localitățile Chețani,

Hădăreni, Grindeni;

chetani 3

Biroul de presă al UNPR Mureş

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE