Home / Politic / E sau nu incompatibil? Decizie a Curţii Supreme, contestată de Florin Urcan
  • foto

    galerie foto

E sau nu incompatibil? Decizie a Curţii Supreme, contestată de Florin Urcan

Distribuie

urcanAgenția Națională de Integritate (ANI) a solicitat vineri, 27 mai, Camerei Deputaților, aplicarea sancțiunilor disciplinare în cazul deputatului liberal Florin Urcan, ca urmare a rămânerii definitive a rapoartelor de evaluare.

ANI: starea de incompatibilitate, în mandatul 2008-2012

Potrivit unui comunicat de presă făcut public pe site-ul instituţiei, www.integritate.eu, în cazul deputatului Florin Urcan, ANI a solicitat aplicarea sancțiunii disciplinare – încetarea de drept a mandatului de deputat, în conformitate cu prevederile articolului 7, alineat (4) din Legea nr. 96/2006, potrivit cărora „în cazurile prevăzute la alineat (1) litera c) și d) precum și în cazurile prevăzute la alineat (2) litera c) și d), președintele Camerei ia act de situația de încetare a mandatului de deputat (…) și supune votului plenului Camerei (…) adoptarea hotărârii prin care se vacantează locul de deputat.”

În acelaşi comunicat de presă se mai precizează că ANI a constatat la data de 4 noiembrie 2013 faptul că Florin Urcan, la data faptelor primar al orașului Luduș, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008-2012, „întrucât a deținut, simultan, atât funcția de ales local, cât și calitatea de reprezentant din partea autorității publice locale în cadrul Consiliului de Administrație al Grupului Școlar Industrial Luduș, precum și calitatea de administrator în cadrul a două societăți comerciale”, iar raportul de evaluare a stării de incompatibilitate în cazul deputatului Florin Urcan „a rămas definitiv și irevocabil prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 924 din 23 martie 2016”.

Urcan: „Punerea în mişcare a sancţiunii, tardivă şi prescrisă”

Răspunsul deputatului Florin Urcan la demersul ANI a venit pe reţeaua de socializare Facebook, prin publicarea unui comunicat de presă. „Respect Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a României nr. 924 din 23 martie 2016 prin care s-a dispus respingerea celor două resursuri formulate de mine și de către Agenția Națională de Integritate. Îmi permit să iau în considerare, însă, și faptul că în interiorul acestei decizii există exprimată o opinie separată formulată în sensul că, astăzi, 2016, faptele la care se face referire în Raportul ANI ar fi prescrise, acestea nemaiavând niciun efect asupra calității mele de deputat în Parlamentul României, precum și asupra măsurii interdicției de a mai candida la o funcție publică timp de trei ani. În acest sens, am solicitat Curții de Apel Mureș, prin acțiunea formulată și care face obiectul Dosarului aflat pe rol cu nr. 131/43/2016 să ia act asupra motivului prescrierii acestor fapte de natură administrativă ce au generat starea de incompatibilitate avută pe timpul exercitării mandatului de primar al Orașului Luduș. Consider că punerea în mișcare a sancțiunii disciplinare solicitată de Agenția Națională de Integritate este tardivă și prescrisă, conform normativelor legale, neavând caracter penal de retroactivitate, ci doar caracter administrativ. Mă văd cu totul îndreptățit să cred că instanța Curții de Apel Mureș va constata cele revendicate de mine și va dispune în consecință”, a precizat deputatul Florin Urcan.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: Trotuare spălate în zona centrală din Târgu Mureș

Distribuie În centrul municipiului Târgu Mureș s-a desfășurat o amplă acțiune de curățenie, care a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.