Interviu cu deputatul Vasile Gliga, preşedintele PSD Mureş Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2181 Vizualizări

Interviu cu deputatul Vasile Gliga, preşedintele PSD Mureş


„PSD  a fost şi este principalul partid românesc din Mureș”

 Reporter: Care este atmosfera în localitățile din județul Mureș acum, cu doar câteva zile înainte de data alegerilor locale?

Deputat Vasile Gliga, preşedintele PSD Mureş: Am fost în toate localităţile unde avem candidaţi şi vă pot spune că lumea ne-a primit cu deschidere şi a apreciat proiectele pe care vrem să le implementăm în judeţul Mureş, în perioada 2016 – 2020. PSD este primit cu încredere, pentru că oamenii ştiu ce a făcut Guvernul PSD pentru ei. Astăzi avem 30 de primari în funcţie, cu realizări importante, oamenii fiind alături de ei pentru a continua împreună ceea ce au început.

Rep.: Cum abordează Partidul Social Democrat Mureș viitoarea guvernare locală din perioada 2016 – 2020?

V.G.: PSD Mureş nu a închis niciodată uşa nimănui. Niciunui partid, niciunui primar, indiferent ce culoare politică avea. Dovada cea mai clară este că în timpul guvernării noaste foarte multe primării conduse de aleşi ai altor partide au beneficiat de sume importante de bani pentru proiecte de infrastructură. Noi aşa ne-am comportat şi în consiliile locale sau în Consiliul Judeţean. Nu am pedepsit niciodată comunităţi locale doar pentru că aveau primari din alte partide. Acolo unde s-au făcut lucruri bune, aleşii noştri locali vor fi sprijiniți în a le continua, unde nu, aceștia vor veni în ajutorul autorităţii locale pentru a le remedia.

gliga 2

Rep.: Cum se poziționează PSD Mureș în contextul politic al județului?

V.G.: PSD a fost tot timpul şi este în continuare principalul partid românesc din Mureș. Și în USL noi am fost forța principală. Suntem o organizaţie solidă, de aceea ne-a fost mai uşor să venim cu un proiect realist pentru judeţul Mureş. Noi cunoaştem realităţile din teren. Suntem tot timpul în dialog cu aleşii locali, consilierii judeţeni şi cu specialiştii din partid. Toată marea familie a PSD Mureș se implică cu forță și seriozitate în proiectele pentru cetățeni și a dovedit de fiecare dată că știe să se mobilizeze exemplar. PSD Mureş este un partid care poate promova politici pentru buna guvernare locală și județeană, pentru că avem oameni pregătiţi în toate domeniile.

Rep.: Este pentru prima dată în România când alegerile se desfășoară după reguli noi. Cum a privit electoratul această schimbare?

V.G.: Este o campanie electorală neobişnuită pentru alegători, dar şi pentru partide. Practic a trebuit ca toți candidaţii să iasă între oameni, să discute cu ei, pentru a-şi face cunoscute proiectele. Legea finanţării campaniilor electorale a fost modificată la iniţiativa PSD. Este important pentru democraţie ca toţi candidaţii să aibă şanse egale. Toţi au voie să cheltuiască aceleaşi sume, pentru aceleaşi tipuri de materiale. Astfel şi România se alătură ţărilor din Uniunea Europeană, unde campaniile electorale sunt strict verificate.

Rep.: Vă rugăm să transmiteți mureșenilor un mesaj pentru ziua votului.

V.G.: Pe 5 iunie, toți avem aceeași putere. Votul are valoare egală, indiferent că suntem simpli cetățeni, primari, consilieri locali, consilieri județeni sau parlamentari. Toți ne dorim un viitor mai bun, dar, pentru aceasta, haideți să cântărim cu înțelepciune ce este cel mai bine pentru comunitățile din care facem parte. Să alegem oameni gospodari, bine pregătiți. Cred cu tărie că PSD oferă cele mai viabile și serioase soluții pentru toate categoriile sociale, iar candidații noștri au dovedit că au putere de muncă și se pot implica cu toată forța în proiectele pentru comunitate.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE