Lupta pentru Primăria comunei Lunca se dă între trei candidați Politic
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 3342 Vizualizări

Lupta pentru Primăria comunei Lunca se dă între trei candidați

Trei candidați vor încerca să câștige duminică, 5 iunie, competiția electorală pentru Primăria comunei Lunca: Teodor Vultur (PSD), care este actualul primar al comunei, Ioan Florea (PNL) și Zaharie Cotoi (PMP). Comuna Lunca are în componență cinci sate: Lunca (reședință), Băița, Frunzeni, Logig și Sântu. Comuna este așezată la o distanță de 16 kilometri de municipiul Reghin și 50 de kilometri de municipiul Târgu-Mureș.
Teodor Vultur (PSD): „Doresc să-mi duc proiectele până la capăt”
Actualul primar al comunei Lunca, Teodor Vultur (PSD), care conduce această comună de 24 de ani, a declarat că a decis să candideze pentru un nou mandat de primar deoarece dorește să ducă la bun sfârșit proiectele pe care le-a început. „Există două proiecte în finanțare din bugetul local, două asfaltări de drumuri comunale. Unul este implementat cu autorizații și ordin de începere a lucrărilor și unul se află în curs de implementare, ne aflăm în faza de eliberare a autorizațiilor de construcție. Există alte două proiecte depuse pe măsura 7.2 și măsura 4.3. Mai am un proiect de alimentare cu apă în satul Logig și canalizare în satul Lunca. Acest proiect este în curs de implementare. Sunt primarul comunei Lunca din anul 1992 și candidez pentru un nou mandar de primar deoarece doresc să-mi duc proiectele până la capăt”, a precizat Teodor Vultur.
caseta 2 florea ioan PNL

Ioan Florea (PNL): „Dorim o transparență totală în Primărie și consultarea permanentă a cetățenilor”
Candidatul PNL la Primăria comunei Lunca, Ioan Florea, s-a născut în anul 1965, în localitatea Fărăgău, iar de 20 de ani locuiește în localitatea Lunca. Își desfășoară activitatea în comerț și a declarat că a decis că candideze pentru funcția de primar deoarece are o serie de proiecte pe care dorește să le implementeze în comună: extinderea rețelei de apă și canalizare, asfaltarea drumurilor comunale și a tuturor străzilor, crearea de locuri de muncă și atragerea de investitori, programe pentru tineret, organizarea Zilelor Comunei, o transparență totală în Primărie, precum și consultarea cetățenilor în ceea ce privește proiectele de care are nevoie comuna.
„Ne propunem extinderea rețelei de apă și canalizare în toate satele comunei Lunca, pentru că apă avem doar într-o singură localitate, în Lunca. Un alt proiect se referă la asfaltarea drumurilor comunale și a tuturor străzilor. Încercăm să facem demersuri pentru crearea de locuri de muncă și atragerea de investitori, cu acordarea de facilități fiscale. De asemenea, avem programe pentru tineret și vrem să dezvoltăm relațiile dintre satele comunei prin organizarea de evenimente culturale și sportive. Ne propunem să organizăm, în fiecare an, Zilele Comunei, un eveniment care nu se organizează momentan. Dorim o transparență totală a tuturor celor din Primărie și consultarea permanentă a cetățenilor în ceea ce privește proiectele de care are nevoie comuna”, a menționat Ioan Florea.
zaharie cotoi

Zaharie Cotoi (PMP): „Oamenii mi-au dat încredere să candidez”
Candidatul PMP la Primăria comunei Lunca, Zaharie Cotoi, este profesor de limba și literatura română la școala din localitate și a transmis că oamenii l-au încurajat să candideze la funcția de primar. „Am hotărât să candidez datorită încrederii pe care mi-au dat-o oamenii. În urmă cu patru ani, am candidat pentru un mandat de consilier local. De atunci, oamenii mi-au cerut mai mult. Introducerea apei potabile reprezintă lucrul cel mai necesar în comuna noastră. Consătenii nu se descurcă cu apa cu apa pentru animale. O altă problemă este cea a drumurile și un proiect se referă la asfaltarea drumurilor. Dorim să rezolvăm și problema semnalului la telefon. S-au mai făcut demersuri în acest sens, dar au fost fără rezultat. Ne aflăm într-o zonă frumoasă, cu oameni muncitori, iar acestea sunt unele probleme cu care ne confruntăm. Țin să subliniez că s-au realizat o mulțime de lucruri în comună, s-au reabilitat școli, cămine, s-au pietruit străzi, s-a muncit. Noi am format o echipă de oameni tineri, cu voință și încercăm să facem mai mult”, a arătat Zaharie Cotoi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE