Luptă în trei pentru Primăria Batoș Politic
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 926 Vizualizări

Luptă în trei pentru Primăria Batoș

Aproximativ 3.400 de alegători sunt așteptați duminică, 5 iunie la cele patru secții de vot existente la nivelul comunei Batoș pentru a alege primarul și componența Consiliului Local. În competiția electorală pentru funcția de primar s-au înscris trei candidați, actualul primar în funcție Dumitru Cotoi din partea PSD, Ioan Mărcuș din partea PNL și Vasile Cîmpean din partea PMP.

Ioan Mărcuș (PNL) : ”Este important crearea de locuri de muncă”

1 (1)Ioan Mărcuș este jurist de profesie, și a decis să intre în competiția pentrui primăria Batoș, convins că poate aduce îmbunătățiri la nivelul comunei. ”Am primit propuneri de candida pentru funcția de primar și acum opt și patru ani. La acel moment nu mă simțeam în stare să-mi asum un astfel de lucru, eram și mai tânăr, și știam că sunt oameni cu o mai mare experiență decât mine pentru acest lucru.Acum, fiind de profesie jurist cred că sunt destul de călit să fac acest pas, în momentul în care am văzut că sunt anumite lucruri și cred că se poate face mai mult. Eu întotdeauna am ținit mai sus. În primul rând mă interesează canalizarea la nivelul comunei Batoș. Din ce am văzut toată lumea își dorește acest lucru, să avem canalizare, pentru că e o zonă în care șanțurile arată cum arată, sunt zone în care vara e insuportabil, se adună mizerie. De aceea spun că mă interesează acest aspect, apoi amenajarea Luțului. Astea sunt proiectele mari, apoi aspectul educației. În Uila se închide școala, în Batoș se comasează clasele, din cauza lispei copiilor. Am stat un pic și am analizat cauzele, principala fiind plecarea tinretului din comună. Acest segment care ar trebui să aibă copii sunt plecați în străinătate. De aceea spun că este important crearea de locuri de muncă, pentru că toți tinerii asta își doresc, să aibă un loc de muncă și să fie aproape de familie, nu să fie nevoiți să plece. Locuri de muncă la momentul acesta în Batoș nu prea există. Norocul e cu Crama Liliac, pe care doresc să o exploatez în sensul bun. Aici mă refer la turiștii care vin aici la degustări. Se duc la cramă după care merg la Reghin. Vreau să vin cu ceva proiecte de trasee turistice, astfel ca acești turiști să aibă ce vedea, cum ar fi Cetatea de la Batoș, Biserica Evanghelică, fermele, stânele din zonă și alte atracții care merită puse în valoare”, a precizat Ioan Mărcuș, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Batoș.

Lista candidați PNL pentru Consiliul Local Batoș

Constantin Pogăcean

Pavel Duma

Petru Bircea

Barna Frederic

Dan Pascu

Ilie Oltean

Ioan Mărcuș

Iacob Ioan Blaca,

Ilie Marius Cîmpean

Teodor Crișan

Alexandru Murar

Barna Nela

Daniel-Costel Dan

Vasile Cîmpean (PMP) : ”Sperăm cel puțin unul sau doi consilieri”

2 (1)Al doilea intrat în lupta electorală este Vasile Cîmpean din partea PMP, având în spate o echipă foarte tânără alături de care speră obținerea cât mai multor mandate de consilieri, șinta principală a PMP la alegerile din 5 iunie de la Batoș. ”Echipa PMP cu care am intrat în această campanie este formată în marea majoritate din tineri până în 35 de ani alături de care să formăm împreună o echipă ambițioasă. Realitatea din teren, din ce am văzut sperăm ca după aceste alegeri să avem unul sau doi consilier, maxim trei. Am intrat în această luptă electorală, cu scopul de avea un contact cu fiecare cetățean din comună, de la le cunoaște doleanțele, prin care să pot aduce un plus în ce privește numărul de consilieri aleși PMP pentru Consiliul Local. Acesta este principalul obiectiv al nostru la aceste alegeri. De aceea am decis să candidez pentru funcția de primar pentru a aduna mai multe voturi pentru formațiunea politică care o reprezint. Nu vreau să aduc vreun reproș celorlalți doi candidați, nu e stilul meu, mă împac foarte bine cu amândoi. Din respect pentru regula jocului, am decis să fiu candidat și pentru funcția de primar. Mă voi rezuma strict la campania pentru alegerile pentru Consiliu Local, unde sperăm cel puțin unul sau doi consilieri. Știu că actualul primar are realizări, am și colaborat foarte bine în acest mandat, scopul principal al meu fiind acela de a ajuta echipa de a a obține cât mai multe locuri de consilieri”, a spus Vasile Cîmpean, candidatul la funcția de primar al comunei Batoș din partea PMP.

Lista candidați PMP pentru Consiliul Local Batoș

Vasile Cîmpean

Ionel Sorin Gliga

Adrian Moldovan

Mihai Cîmpean

Adrian Cornea

Claudiu Butilcă

Mircea Lepădat

Daniel Cornea

Alina Iudan

Demeter Iosif

Gheorghe Viorel Câmpean

Anamaria Laura Cîmpean

Ioan Constantin Pasidea

Mărioara Naste

Ioan Andone

Ioan Marin Paleu

Alexandru Bocoș

Dumitru Cotoi (PSD) : ”Oamenii au încredere în mine pentru că am fost alături de ei întotdeauna”

3Actualul primar, Dumitru Cotoi a decis să candideze pentru un nou mandat de primar având în spate realizările din ultimele mandate, precum și din nevoia de a continua proiectele începute, având alături o echipă tânără, ambițioasă alături de care speră să continuie investițiile și proiectele începute la Batoș. ”Avem o serie de proiecte în derulare sau altele întocmite la nivelul comunei care urmează să le punem în aplicare. Ele trebuie continuate, fapt pentru care am decis să candidez pentru un nou mandat de primar la Batoș. Prioritatea cea mai mare la nivel de comună este canalizarea, stația de epurare, la care se adaugă asfaltarea a 14 kilometri de străzi. Problemele sunt cam aceleași în toate unitățile administrative, iar candidații care vin, toți promit că vor face una și alta. Aici avantajul meu constă în faptul că oamenii din comună au văzut că noi suntem implicați în totalitate în dezvoltarea comunei. Putem dovedi faptul că nu doar în campanie muncim sau suntem alături de oameni. Noi aici locuim de-o viață, cunoaștem nevoile și problemele locului, iar oamenii au încredere în mine și echipa mea pentru că am fost alături de ei întotdeauna. Este un moment foarte important, acela al accesării fondurilor europene pe proiectele pe care noi le avem, și aici mă refer la modernizarea căminului de la Uila, dispensarul uman din Batoș, grădinița din Dedrad, proiecte depuse la care urmează doar să primim finanțarea. Ar fi păcat să le ratăm, să vină cineva care nu are experiență în ce privește proiectele europene, și atunci le putem rata, ceea ce ar fi un mare păcat”, a spus Dumitru Cotoi, candidatul PSD la funcție de primar al comunei Batoș.

Lista candidaților PSD pentru Consiliul Local Batoș

Dumitru Cotoi

Ioan Gliga

Maria Todea

Elena Banciu

Emil Tămășan

Teodor Andone

Ioan Lepădat

Teodor Dolha

Dănuț Gyulai

Ioan Neagoș

Bela Farcaș

Tiberiu Demeter

Ioan Precup

Ilie Iarca

Casile Caia

Viorel Uleșan

Constantin Trif

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE