Home / Administratie / Peti Andras, acuzat de ANI de incompatibilitate. Ce a răspuns viceprimarul
  • foto

    galerie foto

Peti Andras, acuzat de ANI de incompatibilitate. Ce a răspuns viceprimarul

Distribuie

petiAgenția Națională de Integritate (ANI) anunţat joi, 26 mai, pe site-ul instituţiei, că a constatat starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui Peti Andras, viceprimar al municipiului Târgu-Mureş.

ANI: incompatibilitate între iunie 2013 – noiembrie 2014

Potrivit unui comunicat de presă, făcut public pe site-ul www.integritate.eu, Peti Andras s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13 iunie 2013 – 19 noiembrie 2014, întrucât a deținut simultan cu funcția de viceprimar și funcția de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale „Dr. Bernady Gyorgy” – în perioada 13 iunie 2013 – 19 noiembrie 2014 , în cadrul Consiliului de Administraţie al Grădiniței cu Program Prelungit „Ștefania” – în perioada 13 iunie 2013 – 2 septembrie 2014, precum și în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 16/15 – în perioada 13 iunie 2013 – 14 noiembrie 2014, „încălcând astfel dispozițiile articolului 87, alineat (1), litera d) din Legea nr. 161/2003”.

Ce spune viceprimarul

Reacţia viceprimarului Peti Andras a venit în aceeaşi zi, pe pagina proprie de pe reţeaua de socializare Facebook. „Astăzi după-masă am fost informat că Agenția Națională de Integritate, după aproape un an de cercetare, a constatat starea de incompatibilitate în privința mea. Am fost găsit „vinovat” pentru că în calitate de viceprimar am lucrat și în patru consilii de administrație a unităților de învățământ în timpul liber, neplătit și am adoptat decizii responsabile”, a precizat Peti Andras, candidat pe prima poziţie pe lista UDMR pentru Consiliul Local Târgu-Mureş.

Prevederile Legii nr. 161/2003

Art. 87. – (1) Funcția de primar și viceprimar, primar general și viceprimar al municipiului București, președinte și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu:
a) funcția de consilier local;
b) funcția de prefect sau subprefect;
c) calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia;
d) funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administrație ori cenzor sau orice funcție de conducere ori de execuție la societățile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituții de credit, societățile de asigurare și cele financiare, la regiile autonome de interes național sau local, la companiile și societățile naționale, precum și la instituțiile publice;

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Românii vor beneficia de zboruri fără controale de frontieră. Află de când se va implementa procedura

Distribuie Duminică, 31 martie 2024, România va adera, după o perioadă îndelungă de încercări, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.