Home / BC Mures / BC Mureș împinge a treia finală în joc decisiv

BC Mureș împinge a treia finală în joc decisiv

Distribuie

În al patrulea meci al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a învins luni seara pe teren propriu cu 79-70 (17-15, 26-14, 15-21, 21-20) formați CSM U Oradea și a trimis disputa pentru titlul de campioană în joc decisiv. Acesta se va disputa joi, 2 iunie, ora 19.00, în Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea. La fel ca și în cele două partide disputate în urmă cu o săptămână pe Criș, mureșenii au obținut victoria în a doua la exact aceeași diferență cu cât au cedat în prima confruntare. Diferența dintre cele două duble a fost aceea că la Oradea BC Mureş a condus în ambele jocuri aproape în permanență, dar a cedat la finalul primului, în timp ce în partidele din „junglă” fiecare și-a adjudecat meciul pe care l-a dominat.

Avantaj bine gestionat până la final

Partida a patra a început echilibrat, cu un prim sfert în care orădenii s-au aflat mai mult în avantaj în prima jumătate, după care gazdele au trecut la conducere, intrând la prima pauză cu avantaj de un singur coș. Sfertul secund a fost mult mai bine început de mureșeni, care s-au desprins la 8 puncte după doar 3 minute. Bihorenii au revenit, dar „tigrii” au încheiat în trombă actul secund cu avantaj de 12 puncte, 14 la pauza mare (43-29). La reluare diferența a oscilat, orădenii reușind să se apropie până la 5 puncte, dar elevii antrenorilor Szaszgaspar Barnabas și George Trif au replicat de fiecare dată și la intrarea în ultimul m inut al sfertului trei Gajovic a mărit din nou avantajul la peste 10 puncte. Bogdan Țibîrnă a replicat imediat cu un coș de la distanță, stabilind scorul la ultima pauză la 58-50, fără vreo altă reușită până la sirena încheierii sfertului. În ultimul act oaspeții au mai reușit aproape de intrarea în a doua jumătate o nouă apropiere la doar 5 puncte, dar Pustahvar, apoi Gajovic și-au dovedit calitățile de „lunetiști”. Mohammed, apoi Martinic, Barro sau Fraseniuc și Polyák au neutralizat tentativele de revenire ale lui Mandache, Zupan sau Barnette. BC Mureș a câștigat pe deplin meritat și se anunță un meci decisiv în care orice rezultat este posibil. De remarcat revenirea după 4 luni de absenţă a căpitanului Ivan Ivanovic. Acesta s-a aflat pe parchet puține minute, fără realizări, dar și fără a forța.

Marcatori:

BC Mureş: Martinic 18 (1×3), Gajovic 17 (4), Pustahvar 12 (3), Barro 9 (+ 10 recup.), Mohammed 9 (2), Polyák 8 (1), Fraseniuc 5 (1), Lázár 1. Au mai evoluat Ivanovic, Barabási, Oprea.

CSM Oradea: Barnette 20 (1×3), Mandache 15 (3×3), Zupan 13 (3×3), Franklin 9, Țibîrnă 5 (1×3), Zeno 4, Paşca 2, Lucic 2

bc mures caseta 1Szászgáspár Barnabás: „A fost un meci așa cum anticipam, foarte disputat. Este bine că am reușit să egalăm și să trimitem finala în meci desisiv. Noi am arătat diferit față de meciul trei și plusul de concentrare s-a reflectat în rezultatul final. Nu știu dacă presiunea în fața unei asemenea săli a fost mai mare pe gazde, dar după meciul trei echipa a reușit să fie mai conectată și să păstreze ritmul până la final. Acest lucru este valabil și la Oradea, suporterii celor două echipe au dovedit la rândul lor că împreună cu echipa merită să fie în finală. Cred că meciul decisiv va depinde în primul rând de forma de moment, de inspirație. Acum consider că șansele sunt de 50-50 %”, a declarat la finalul partidei antrenorul mureșenilor.

bc mures caseta 2

Cristian Achim: „Dacă în meciul de sâmbătă echipa a controlat jocul și am reușit să învingem, în această seară echipa nu a mai reușit același joc bun. S-a forțat prea mult pe realizări individuale, în detrimentul jocului colectiv și acest lucru ne-a costat. Trebuie să felicit echipa gazdă, victoria din această seară a fost una meritată și țin să remarc încă o dată atmosfera minunată creată de suporterii din tribună. Ne așteaptă un meci decisiv în care orice rezultat este posibil, va câștiga echipa care va ști gestiona cel mai bine momentele importante ale jocului”, au fost cuvintele antrenorului echipei din Oradea.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.