O tură pe linghișpir Editorial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1017 Vizualizări

O tură pe linghișpir

 

– Ia, spune-mi, Sonia, tu ce vrei să te faci când vei fi mare?
– Mireasă, vreau, îmi răspunde, ea, scurt și-și fixează bărbia în palmă, cu nasul uşor în sus, aruncându-şi părul peste umeri, ca semn concret de trufie şi siguranţă de sine.
– Mireasă, zici?! Îmi spui şi de ce?
– Pentru că, are un zâmbet colorat diferit, părul ei miroase frumos, duce pe braţe o grămadă de flori, ale ei şi numa’ ale ei, din tot cuprinsul lumii, iar rochia ce-o poartă e plină de valuri, cusută pe dinăuntru în tivuri de bomboane cu fructe şi malţ. Copiii de-afară râd de mine când vorbesc aşa, dar ştiu sigur că lucrurile bune se întâmplă celor care le aşteaptă, am reţinut chestia asta, cuvânt cu cuvânt, de la mama, pentru că o repetă deseori în acelaşi fel.
Mă uit la micuţa din faţa mea cu o expresie jenată, iar cuta pantofului stil opincă începe să mă incomodeze. Ochii ei strălucesc ușor straniu în soare, viu, lumina nu i se adâncește în iriși, ci se răsfrânge, îi umple privirea de lumină. E fascinant să-i asculţi pe cei mici, dorinţele lor de a deveni doctor de măsele, aviator sau musafir, de a călări norii în timp ce fulgeră ca niște dragoni sau de a se înlănțui pe ritm de vals cu frunzele în aer. Dacă aş putea, toate dorințele lor le-aş aduna în fiecare scoică de pe ţărmul mării.

Din când în când, poate tu, cititorule, cel care refuzi plăcerea de a mai mânca, din când în când, pe furiș câte o bucată de ciocolată, pe motiv că asta te costă încă trei ore de mers la sală, tu cel care nu te mai dai cu bicicleta pentru că șaua îți provoacă durere în fund, tu pierdutule în marele bazar al vieții tale banale, poate te hotărăști să parchezi mașina, să lași geanta diplomat şi laptop-ul din mână şi te apleci să ridici una din ele…uite-o! pe aia! pe care tocmai ai luat-o sub talpa pantofului, fără să o zărești. Și poate o duci la ureche și o asculți, tu, cel care te-ai făcut om mare şi ţi-ai uitat visele cu care ai pornit în viaţă.

Notă: De 1 Iunie, Ziua Copilului, slobozește-ți nodul de la cravată, șterge-te de înghețată pe pantaloni și dă-te o tură pe linghișpir. Nu dăunează sănătății.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE