1 Iunie, campanie de informare, desene pe asfalt și jeleuri cât cuprinde Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 749 Vizualizări

1 Iunie, campanie de informare, desene pe asfalt și jeleuri cât cuprinde

 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mureș în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș și Organizația Salvați Copiii, filiala Mureș au organizat miercuri, 1 iunie, Campania de informare a opiniei publice privind rolul și importanța Telefonului Copilului 0800800883. La eveniment au participat comisar de poliţie, Gabriela Pîncă, coordonator Compartiment Analiza şi Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Mureș, Christian Romeo Șuteu, persoana de contact Servicul de intervenție în regim de urgență, abuz, neglijare, trafic și migrare, Telefonul copilului și inspector Crina Căliman, coordonator proiect, din cadrul DGASPC Mureș.

DSC_0372

Activitatea s-a desfășurat între orele 11.00-13.00, la Platoul Cornești, alături de elevi din municipiul Tîrgu Mureș, fiind ultima campanie de informare, din cele 6 derulate anul acesta la nivelul comunităților din Nadeș, Daneș, Târnăveni, Sărmașu și Iernut, în cadrul proiectului ”Dezvoltarea în județul Mureș a Rețelei interinstituționale de prevenire, intervenție și combatere a violenței asupra copiilor”. Programul este finanțat prin intermediul Mecanismului Financiar SEE 2009-2014, Apelul ”Coerent”, lansat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS).

Intervenție în cazul copiilor abuzați

Scopul acestui proiect este activarea și dezvoltarea în județul Mureș a unor mecanisme comune tuturor actorilor implicați (fie ei din mediul public sau privat) în domeniul prevenirii, combaterii și intervenției în cazurile sesizate de copii aflați în situații de risc și asigurarea resurselor necesare funcționării acesteia.

DSC_0411

Proiectul are ca obiective dezvoltarea unui parteneriat public sau privat prin implicarea tuturor factorilor cu atribuții în domeniul social în crearea unei rețele interinstituționale județene de prevenire, intervenție și combatere a violenței îndreptate împotriva copiilor, elaborarea și punerea în practică a unor proceduri, metodologii și instrumente de lucru incluzive, comune specialiștilor implicați în munca cu persoanele aflate în situații de risc și vulnerabilitate, în particular cu copii, tineri și familii victime sau potențiale victime ale abuzului, neglijării și exploatării. Totodat, proiectul a urmărit creșterea nivelului de cunoștințe al persoanelor angajate în cadrul instituțiilor și autorităților locale cu atribuții de intervenție și soluționare a cazurilor de risc.

DSC_0414

Campanii de informare în 6 puncte ale județului

Una din principalele activități prevăzute în proiect a vizat atât dezvoltarea Serviciului “Telefonul copilului și echipa mobilă de intervenție” din cadrul Serviciului de intervenție în regim de urgență, abuz, neglijare, trafic, migrare al DGASPC Mureș, cât și oferirea de servicii de consiliere și intervenție copiilor care solicită sprijin prin apelarea acestui număr.

Întrucât dezvoltarea unor instrumente și metodologii de lucru pentru prevenirea și intervenția în cazurile de risc nu este eficientă fără informarea comunității privitoare la existența lor, s-au realizat șase campanii de informare și conștientizare pe tematica abuzului și a mijloacelor de sesizare a acestuia în șase localități selectate din județul Mureș, din cauza incidenței mari a cazurilor de abuz provenite din acestea.

DSC_0373

Tot în cadrul acestui proiect a fost întocmit un “Ghid metodologic de acțiune/intervenție” pentru toate părțile implicate în acțiuni de prevenire și combatere a violenței îndreptate împotriva copiilor (DGASPC Mures, IPJ Mureș, primării, ONG-uri de profil). A fost întocmit și un Ghid de bune practici de comunicare cu copii victime ale abuzului, neglijării sau exploatării, inclusiv a celor analfabeți sau care prezintă diferite tipuri de dizabilități.

”Prin Telefonului Copilului avem posibilitatea de a lua atitudine și a vorbi în numele copiilor neajutorați, care nu pot face asta. Activitățile noastre pentru copii se desfășoară pe tot parcursul anului,  dar astăzi este o zi specială, este 1 iunie, ocazie cu care le urez tuturor La mulți ani!” ne spune comisarul de poliție, Gabriela Pîncă.

DSC_0396

Distracția copilăriei, la maxim

Faptul că a fost 1 Iunie, a demonstrat-o și forfota de la Platoul Cornești, care arăta la un moment dat ca un adevărat orășel al copiilor. Cei mici s-au bucurat de orice fleac, nu și-au ascuns sentimentele, iar întrebările au început să curgă fluviu. Preț de două ore, oamenii legii au invitat copiii să deseneze pe asfalt, să servească bomboane, să probeze caschete, le-au explicat de ce unii dintre colegi poartă cagule sau cum funcționează radarul, i-au urcat pe motocicletă pentru a-și face fotografii, una peste alta, cei mici s-au convins repede că vor să devină polițiști atunci când se vor face mari, pentru că această profesie e frumoasă, nobilă și le permite să ajute oamenii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE