Home / Slider / Calculatoare donate la Asociația Nevăzătorilor Mureș

Calculatoare donate la Asociația Nevăzătorilor Mureș

Distribuie

 

Lions Club Tîrgu Mureș a distribuit, marți, 31 mai, 5 calculatoare în mod gratuit Asociației Nevăzătorilor Mureș. Softul instalat pe acestea le permite celor cu disfuncții vizuale să aiba acces prin 4 taste către o bibliotecă vastă cu audiobook-uri, știri, muzică, ziare, precum și un ghid special de învățare a deprinderilor pe calculator ori a unor limbi străine.
Potrivit informațiilor furnizate de dr. Dacia Hîncu, președinte Lions Club Tîrgu Mureș, activitatea s-a datorat celor doi parteneri, Lions Club Arad și Fundației Orange, în cadrul proiectului BatPro (blind accesibility tools project).

BatPro – Blind’s Accesibility Tool Project, a pornit de la o idee avută în anul 2007 și a prins viață 4 ani mai târziu prin obținerea finanțării din partea Clubului Lions Arad, devenind astfel una din acțiunile Lions desfășurate în anul 2011. Proiectul contribuie cu echipamente (hardware), programe (software) și asistență tehnică având ca scop eliminarea barierelor psihologice ale utilizatorilor ce doresc să descifreze tainele calculatorului pentru ca în final să aibă bagajul necesar de cunoștințe pentru a naviga și comunica pe Internet.

 

De asemenea, verificati

Mureș: Percheziții într-un caz de organizare de lupte între câini

Distribuie Polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Mureș au pus în executare marți, 16 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.