Uleiuri recomandate persoanelor care au probleme cu tenul Beauty
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 250 Vizualizări

Uleiuri recomandate persoanelor care au probleme cu tenul

Uleiurile naturale, non-grase, extrase din plante şi ierburi, pot fi folosite cu succes pentru tonifiere, tratarea acneei, cicatricilor şi petelor, reducerea ridurilor fine şi semnelor de îmbătrânire, oferind tenului o strălucire sănătoasă şi plină de viaţă. Datorită proprietăţilor purificatoare şi calmante care regenerează piela deteriorată, uleiurile din plante, fie esenţiale sau extrase la rece, sunt un excelent adjuvant în tratamentul tenului cu probleme, în special controlul dozajului de sebum, scrie revista „One”.
Uleiul  de Jojoba are proprietăţi antibacteriale şi antifungice, fiind cel mai potrivit pentru tenul acneic, căruia îi reglează secreţia de sebum. El este capabil să oprească producţia în exces de sebum, pentru că se aseamănă grăsimilor ce se găsesc în mod natural în piele.
Uleiul de tamanu este un ulei concentrat în substanţe benefice pielii, ce se remarcă prin capacitatea excepţională de a ameliora numeroase probleme cutanate cum ar fi eczemele sau acneea. Este antiinfecţios, cicatrizant, antiinflamator, antalgic, facilitează circulaţia periferică.
Uleiul de karanja este obţinut din sâmburii unui arbore originar din zonele tropicale este renumit pentru proprietăţile sale medicinale şi cosmetice foarte complexe. Regenerant şi anti-age, antibacterian, antiseptic antiinflamator, protector UV (SPF 20), iluminant şi antipigmentar, uleiul este recomandat tuturor tipurilor de ten, inclusiv pentru tratarea eczemelor, acneei, iritaţiilor, inflamaţiilor, psoriazisului şi rănilor.
Uleiul esenţial de Tea Tree are virtuţi incontestabile şi dovedite, acţionează eficient împotriva infecţiilor bacteriene, virale şi fungice, şi este considerat a fi unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice, purifica şi curăţă pielea.
Uleiul de gălbenele macerat la rece este un recunoscut reparator şi antiinflamator al pielii. Are acţiune calmantă, cicatrizanta, epitelizanta, reduce inflamaţiile şi iritaţiile.
Uleiul din seminţe de morcovi este bogat în antioxidanţi, care ajuta la prevenirea şi chiar repara daunele pielii produse de soare, fum, nutriţie proastă sau un mediu dur. Nutrienţii sai includ beta-caroten, vitaminele A şi E şi provitamina A. Uleiul din seminţe de morcovi hrăneşte pielea uscată sau îmbătrânita şi poate reduce chiar apariţia liniilor fine şi a ridurilor. Uleiul din seminţe de morcovi are un factor de protecţie natural de 38-40, astfel că poate servi de asemenea la plajă pentru protecţia pielii,.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE