Un prim pas spre al șaselea titlu la futsal Slider
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 236 Vizualizări

Un prim pas spre al șaselea titlu la futsal

Campioana în exercițiu la futsal, echipa care a reprezentat de mai multe ori cu cinste Târgu-Mureșul în Futsal Champions League, City’us a câștigat marți seara cu 4-0 prima partidă din finala campionatului disputată cu Informatica Timișoara. A fost prima victorie a mureșenilor în fața echipei bănățene, debutantă în Liga I, dar cu un lot cu numeroase nume sonore în fotbalul în sală, un conglomerat de internaționali români și stranieri, în frunte cu Robert Lupu, care este și selecționerul reprezentativei României. În campionat Informatica a câștigat cu 7-2 pe teren propriu și a remizat la Târgu-Mureș în finalul sezonului, scor 2-2, suficient mureșenilor pentru a încheia pe locul secund. Partida din Sala Sporturilor a fost dominată clar de mureșeni, cu o primă repriză în care bănățenii rar au reușit să se apropie periculos de poarta lui Carlao. Scorul a fost deschis la intrarea în minutul 8, când Fabio Aguiar a fructificat pasa lui Ferreira, după o combinație rapidă. În continuare campionii și-au creat numeroase faze de gol, dar șuturile au ocolit de puțin poarta timișorenilor. În minutul 12 Bogdan Covaci a reușit dublarea avantajului cu un lob de finețe peste portar, iar Dumitru Mimi Stoica a majorat scorul în minutul 17, după o cursă solitară, la o minge recuperată tot de el în jumătatea proprie. Ca de obicei, atunci când a fost nevoie, Carlao și-a salvat echipa în situațiile critice, evitând la final un gol al revenirii oaspeților.

 

Joc tactic de conservare reușit

Repriza secundă a fost relativ echilibrată. Mureșenii nu au mai forțat în atac, deși au trimis de câteva ori șuturi care au ocolit de puțin cadrul porții. În minutul 16 au beneficiat de superioritate numerică pentru două minute, după ce Rakic a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben. Acest avantaj nu a fost fructificat, dar imediat după restabilirea echilibrului numeric Emil Răducu a trimis în poartă pasa șutată a lui Paulo Ferreira. La acest scor Lupu intră la oaspeți pe rolul de portar jucător pentru faza ofensivă, dar mureșenii s-au apărat exact și au fost aproape de 5-0 la mingile recuperate de Paulo Ferreira și alt Ferreira, portarul Carlao. Mingea a ocolit poarta goală, dar nici oaspeții nu au mai reușit nimic important. Cea mai mare ocazie a bănățenilor a fost o transversală spre finalul meciului, dar City’us a reușit un lucru mai rar pentru futsal, să nu primească gol într-un meci între două echipe cu atacuri productive. Campionii au folosit la rândul lor formula cu portar-jucător pentru posesie și au controlat bine finalul. Diferența de pe tabelă nu are vreo importanță, deoarece titlul se decide la obținerea a două victorii, indiferent de scor. Meciul al doilea va avea loc luni, 6, iunie, de la ora 19.30, la Timișoara, iar în cazul unei victorii a bănățenilor, tot ei vor fi gazdele meciului decisiv, după două zile, de la aceeași oră.

Echipa pregătită de Lucian Nicușan și Cosmin Gherman (antrenor-jucător) a evoluat cu formația: Carlao- Ribeiro, Aguiar, Duque, P. Ferreira în echipa de start, (Moldovan-portar), Ruxandari, M. Stoica, Gherman, Covaci, Răducu, Szöcs, Dobai, Țipău.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE