Află secția la care trebuie să votezi Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 910 Vizualizări

Află secția la care trebuie să votezi

 

Accesând Registrul electoral de pe site-ul registrulelectoral.ro și introducând CNP-ul și numele, poți afla secția de votare la care ești arondat, cu toate datele de localizare a acesteia.

La alegerile locale din 2016, mureșenii cu domiciliul sau rezidenta in tara sunt chemați să își aleagă primarii, consilierii locali și consilierii județeni.

Votarea va începe la ora 7:00 și se va încheia la ora 21:00, odată cu închiderea urnelor. Alegătorii vor primi trei buletine de vot pentru consilieri locali, consilieri județeni și primari, acestea fiind cele trei categorii de reprezentanți care vor fi aleși direct la scrutinul local din 2016. Astfel, consilierii locali și cei județeni sunt aleși în baza scrutinului de listă, potrivit principiului reprezentării proporționale, în timp ce primarii sunt aleși în urma scrutinului uninominal.

Pentru ca buletinul de vot să nu fie declarat nul, ștampila cu mențiunea „Votat” se aplică în interiorul patrulaterului care cuprinde lista de candidați sau numele candidatului care se dorește a fi ales. După aplicarea ștampilei, cetațenii îndoaie buletinul de vot și îl introduc în urne. Introducerea buletinului de vot în altă urnă decât cea destinată candidaturii nu atrage după sine nulitatea votului. Dupa introducerea buletinului de vot în urnă, alegătorii trebuie să predea ștampila membrilor secției de votare, care au obligația să ștampileze actul de identitate, cu data scrutinului și mențiunea „Votat”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE