Generație de excepție, la Liceul ”Petru Maior” Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 712 Vizualizări

Generație de excepție, la Liceul ”Petru Maior”

Absolvenții claselor a XII-a de la Lceul Tehnologic ”Petru Maior” din Reghin au trăit miercuri, 1 iunie emoția ultimei ore de dirigenție și a ultimului clopoțel cu prilejul festivității de absolvire a liceului. ”S-a nimerit fericit ca festivitatea de absolvire a elevilor de clasa a XII-a să fie tocmai de 1 iunie, ”Ziua copilului”, zi în care absolvenții noștri au trecut pragul adolescenței și au pășit pe tărâmul maturității”, a precizat Ştefan Şerban directorul Liceul Tehnologic “Petru Maior” din Reghin.

Georgiana Stuparu și  Szabo Eszter,  șefi de promoție

Au simțit emoția ultimului clopoțel un număr de opt clase de liceu, cu un efectiv de 207 elevi. Au terminat absolvenții profilelor consacrate ale Liceului ”Petru Maior” , respectiv profilul Matematică-fizică, atât secția română cât și cea maghiară, profilul Științele naturii, o clasă Tehnician operator tehnică de calcul, o clasă Tehnician în administrație, o clasă Tehnician electric de joasă tensiune și o clasă de Tehnician mecanic în intreținere și reparații. Respectând tradiția, Promoția 2016 are în frunte doi șefi de promoție, eleva Georgiana Stuparu din clasa XII-a A cu media 9,99, și eleva Szabo Eszter din clasa XII-a B cu media 9,87.

Diplome de Excelență din partea ”Fundației ”Profesor Ilisan”

2 (4)La festivitatea de absolvire au onorat cu prezența și oficialitățile Reghinului printre care și primarul Maria Precup, prilej cu care le-a urat baftă absolvenților. ”La mulți ani tuturor absolvenților Liceului Tehnologic ”Petru Maior” care și-au luat la revedere anilor de liceu. Mult succes, felicitări lor și profesorilor care i-au îndrumat și părinților care le-au stat alături”, a precizat Maria Precup. În cadrul festivității Fundația ”Profesor Ilisan” a acordat o Diplomă de Excelență în matematică și un premiu în valoare de 2000 lei șefei de promoție Georgiana Stuparu, precum și o Diploma de Excelență și un premiu de 500 lei absolventului Paul Cotoi.

Proaspeții absolvenți așteaptă examenul de bacalaureat care va debuta cu probele de competențe după care urmează probele scrise. ”Competențele sunt un fel de antrenament pentru cei care întră în examen, iar probele scrise sunt cele importante și care contează cu adevărat pentru diploma de bacalaureat. La examenul trecut de bacalaureat Liceul Tehnologic ”Petru Maior” a ridicat foarte sus ștacheta când am avut bucuria de a obține rezultate deosebite. Am avut singurele medii de 10 la bacalaureat anul trecut, și sperăm ca și anul acesta  rezultatele să fie la fel de bune, iar procentul de promovabilitate al elevilor să crească. Anul trecut, la cele două sesiuni de bacalaureat am avut o medie de promovabilitate de 82 %, pe care sperăm să o depășim în acest an, deoarece ne dorim în permanență să creștem de la an la an, acest procent extrem de onorant pentru noi, Ca și sfat pentru acești absolvenți cred că până la urmă munca este cea care iese la iveală, care răsplătește efortul depus, și doar prin muncă ei vor reuși să-și realizeze ceea ce și-au propus”, a precizat Ştefan Şerban.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE