Home / Sanatate / Părinți și medici, protest pentru sănătate

Părinți și medici, protest pentru sănătate

Distribuie

Pentru prima dată în ultimii ani, la Sibiu a avut loc miercuri, 1iunie, un marș pașnic de protest, la care s-au coalizat peste 200 de părinți, copiii lor, medici și asistente de la de Pediatrie, toți cerând construcția unui spital nou sau cel puțin găsirea unei soluții ca actualul spital să aibă toate secțiile într-o singură clădire, pentru binele pacienților, conform AGERPRES. Timp de aproape două ore, participanții au mărșăluit pașnic la protestul „Împreună pentru sănătate”, sprijinit în mod special de mamele din Asociația Mâini Unite. „Ne facem bine cu dragoste!” și „Fără traume în spital” sunt doar două din lozincile afișate de mame pe pancarde, potrivit sursei citate.
La marș au participat și câțiva medici de la Pediatria sibiană, în frunte cu directorul Stelian Banciu. Acesta este convins că Spitalul de Pediatrie din Sibiu a devenit și va rămâne un spital al copiilor, unde deja a început schimbarea de mentalitate, ca să existe o bună colaborare între cadrele medicale și părinți, pentru binele copiilor internați.
Părinții cer un spital nou, însă acesta ar putea fi construit de primărie.
Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat recent pentru AGERPRES, despre marșul din 1 iunie, organizat de medicii de la Pediatrie și de părinții copiilor internați aici că „este o inițiativă pe care o apreciază”, însă este conștientă că „problemele sistemului sanitar din România afectează spitalele”.
Potrivit primarului interimar, odată cu numirea noului manager, problema punctuală a internării copiilor fără părinți și-a găsit rezolvare. Fodor a precizat însă că, totuși, problemele sistemului sanitar din România rămân și afectează în continuare funcționarea spitalelor.
Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii au atenționat, la începutul lunii mai, public, printr-un comunicat, că internarea în spitale a copiilor mai mici de 14 ani, împreună cu unul dintre părinți, este un drept și nu un privilegiu. Înainte de acest scandal, erau trei locuri pentru mamele care voiau să se interneze alături de copii. Până în luna august, când se va termina mansardarea Secției de Infecțioase și vor fi locuri mai multe, conducerea spitalului promite zece paturi pentru mame. În mod curent nu există mai mult de cinci solicitări, concomitent, din partea mamelor, de a sta cu copiii.

Sursă foto: Turnul Sfatului


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.