Home / Invatamant / Succese pentru studenţii UPM, la Concursul naţional SERMStudo

Succese pentru studenţii UPM, la Concursul naţional SERMStudo

Trei echipe de studenţi de la Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii Petru Maior din Tîrgu Mureş au participat, în prima parte a lunii mai a.c., la ediţia a şasea a Concursului Energie-Resurse-Mediu – SERMStudo, organizat de Universitatea din Oradea. Concursul s-a desfăşurat, timp de trei zile, într-un cadru natural deosebit – localitatea Stâna de Vale. Manifestarea, menită să pună în valoare ideile, eforturile creative şi aptitudinile aplicative ale tinerilor studenţi din domeniile lor de interes şi de pasiune inginerească, a reunit participanţi din cele mai prestigioase centre universitare din România, din domeniile Sisteme electroenergetice de transport şi distribuţie; Materiale şi tehnologii; Resurse regenerabile; Tehnologii energetice sustenabile; Ingineria mediului; Management, marketing şi legislaţie în domeniul energetic. La două dintre secţiunile manifestării, Resurse regenerabile şi Tehnologii energetice sustenabile, studenţii de la Universitatea „Petru Maior” din Tîrgu Mureş, coordonaţi cu competenţă de dl dr. ing. Dragoş Cristian Dumitru, au fost recompensaţi cu trei premii: două premii I, respectiv un premiu II. Studenţii David-Cătălin Urcan şi Matei Ovidiu Vasilca au obţinut premiul I, pentru lucrarea Eficienţa energetică a panourilor fotovoltaice cu orientare după soare. Studenţii Richard Adrian Boschner şi Gabriel Todoran au fost recompensaţi tot cu premiul I, pentru lucrarea Iluminarea prin aprinderea în cascadă a becurilor stradale, în timp ce studenţii Andrei Savu şi Simon Andras au obţinut Premiul II, pentru lucrarea Considerații privind proiectarea și dimensionarea unui parc fotoelectric. ”Şi de acesta dată, interesul deosebit pentru noile tehnologii din domeniul energetic, activitatea de studiu susţinut şi de cercetare aplicativă în laboratoarele Facultăţii de Inginerie s-au materializat şi sunt recunoscute, la nivel naţional, prin premiile obţinute de studenţii noştri. Urmează noi competiţii şi provocări pentru ei, competiţii pentru care se pregătesc intens în această perioadă”, a precizat Conf.univ.dr. Mircea Dulău, Decan, Facultatea de Inginerie Universitatea „Petru Maior” din Tîrgu Mureş.

Citeste si:  Cursuri gratuite de parașutism și planorism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Zonă nouă de agrement într-o localitate mureșeană

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Mureș anunţă publicul interesat asupra deciziei etapei de încadrare, conform …