Ultimul clopoțel la Liceul Gheorghe Marinescu Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2674 Vizualizări

Ultimul clopoțel la Liceul Gheorghe Marinescu

 

Elevii claselor a XII-a ai Liceului Teoretic Gheorghe Marinescu și-au luat la revedere de la frumoșii ani de liceu, cu ocazia festivității de absolvire, joi, 2 iunie, în incinta Centrului Cultural Mihai Eminescu. Fiind cea de-a 69-a generație care încheie studiile pe băncile acestei școli, un număr de 56 de absolvenți de la cele două specializări Matematică-Informatică și Științe ale Naturii au trăit cu emoție ultima oră de dirigenție, după care, în fața unei asistențe numeroase, părinți, rude, prieteni, au luat parte la ultima lor festivitate cu ocazia terminării anilor de liceu. La eveniment au participat dr. Dorin Florea, primarul municipiului Tîrgu –Mureș, dr. Lucian Goga, prefectul județului Mureș, Ștefan Someșan, inspector școlar general și Cristian Vulc, director al Liceului Teoretic ”Gheorghe Marinescu” .

foton 2

” Avem bucuria să fim împreună într-o zi festivă, să fim solidari în nostalgia unei alte generații care pleacă, să fim alături de acești tineri a căror emoție de a fi încheiat cea mai frumoasă etapă a tinereții, este comparabilă doar cu neliniștea urcării pe o nouă treaptă  a devenirii lor umane” a declarat prof. Ancuța Pașcan, maestru de ceremonie.

Festivitatea a fost presărată cu discursuri şi mesaje din partea corpului profesoral şi invitaţilor speciali, punctând simplu şi concis rolul important al familiilor și autorităților locale în pregătirea viitorilor tineri care, pot aduce schimbarea pe care o așteptăm cu toții. Cu urale și o minunată efeverscență au fost aplaudați elevii absolvenți din clasa a XII-a A, diriginte profesor Lucica Groșan, și elevii din clasa aXII-a B, diriginte profesor Gabriela Borda, alături de cadrele didactice care timp de 4 ani au depus efort, suflet și întreaga lor pricepere pentru a transforma niște bobocei, în tinerii de acum, gata să dea piept cu viața și încercările ei: profesorii Cristian Vulc, director al Liceului, Gabriel Grozav, director adjunct, Monica Rusu, Rodica Trif, Cristina Epure, Daniela Cîmpean, Felicia Ionescu, Ana Cifu, Nelu Moldovan, Dorin Lobonț, Cerasela Petra, Mihai Ungvari, Szikszai Bruno și consilierul educativ Cristina Matei.

foto 5

” Tinerii au ajuns în acest punct de cotitură al vieții fiecăruia dintre noi, absolvirea…dar, ce este absolvirea?! Unii spun că este dovada libertății care va veni. Alții spun că este sfârșitul celor mai frumoși ani din viața noastră sau că este momentul în care suntem obligați să ne maturizăm, iar alții spun că este începutul…este prima zi din restul vieții noastre” a mai adăugat Ancuța Pașcan.

foto3

Cu media 9,73, elevul Vadim Fîntînari a fost desemnat șef de promoție. Festivitatea a fost încheiată prin predarea cheii, moment în care șefii claselor a XII-a au înmânat colegilor mai mici cheia succesului.

foto 4

”Astăzi ne transmiteți o parte din emoțiile voastre odată cu tradiționala predare a cheii. Este cheia succesului, dar și a responsabilității ce ne revine nouă, elevilor din clasa a XI-a, de a menține tradițiile și de a respecta valorile școlii.  Cheia semnifică misterul, dar și puterea de a descifra misterul, este un simbol al cunoașterii și al vieții. Odată primită această cheie, nu ne rămâne decât să valorificăm rolul ei de inițiere, atât cât va fi necesar. Văd dorim dragi absolvenți, să mergeți cât trebuie  pe oricare drum și în oricare direcție  decideți să porniți, să rămâneți calmi și zvelți, frumoși și plini de elan, să adăugați efortului plăcerea lucrului bine făcut și să credeți în voi. Multă baftă!” a declarat eleva Ioana Noje, clasa a XI-A.

Cu veselia şi energia specifică tinereţii, absolvenții s-au îmbrățișat, s-au pozat și-au râs, nerăbdători să participe la banchetul de final de an, binemeritat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE