Cum să te ferești de buclucuri la alegerile electorale Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 263 Vizualizări

Cum să te ferești de buclucuri la alegerile electorale

 

De la începutul campaniei electorale și până în prezent, persoanele care și-au schimbat reședința, în mod repetitiv, au fost verificate de polițiști, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Mureș.

Prioritatea acestei perioade este organizarea în bune condiții a alegerilor locale, sens în care polițiștii vor desfășura activități în vederea asigurării ordinii publice și a gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral.

De asemenea, polițiștii au desfășurat o serie de activități preventive, în cadrul Campaniei “Tu votezi! MAI te informează!”, prin intermediul cărora cetățenii au primit recomandări în legătură cu procesul electoral: să dețină documente de identitate valabile, să nu accepte mită electorală și să respecte confidențialitatea votului, precum și informații cu privire la principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravențiile și infracțiunile prevăzute de Codul Penal.

Acțiunile poliţiştilor, pe cele trei paliere, vor continua și în perioada următoare, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Începând cu anul 2016, Autoritatea Electorală Permanentă implementează  Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal. Sistemul a fost dezvoltat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale și va asigura prelucrarea datelor de identificare ale votanţilor şi compararea acestora cu datele deja înregistrate. Programul va facilita şi eficientiza votul, va semnala dacă un alegător a votat deja, va semnala daca un alegător nu are drept de vot şi va agrega datele statistice privind prezenţa la urne.

A fost creată pagina oficială a Biroului Electoral Central dedicată alegerilor pentru Autorităţile Administraţiei Publice Locale 2016 ( www.2016bec.ro). Pe această pagină puteţi găsi informaţii despre procesul alegerilor, statistici şi rezultate oficiale.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE