Final de stagiune bogat la Filarmonică Altele
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 348 Vizualizări

Final de stagiune bogat la Filarmonică

Ultima lună a stagiunii 2015-2016 a Filarmonicii Târgu-Mureș a debutat joi, 2 iunie cu un  concert extraordinar, avându-i  oaspeți pe dirijorul Tiberiu Soare și pianistulrus Alexei Nabioulin care au încântat publicul cu un program special, respectiv Concertul pentru pian și orchestră nr.2 în Sol major de P.I.Ceaikovski. Preludiul la unison de George Enescu și Simfonia nr.8 în Fa major de Ludwig van Beethoven.

Ultimele concerte lecție ale stagiunii

Vineri, 3 iunie vine rândul concertelor educative să-și ia la revedere de la tinerii melomani, prin două reprize, ora 12:00 la secția română și ora 13:00 la secția maghiară, dirijor fiind Remus Grama care va acompania o pleiadă de valoroși soliști din Târgu-Mureș: Domahidi Kata, Bodó Tamás, Străulea Darius, Domahidi Péter, Bartos Botond și Sípos Tamás, toți elevi ai Liceului Vocațional de Artă din Tîrgu Mureș. Programul lunii iunie continuă marți, 7 iunie, de la ora 19 cu un frumos concert cameral susținut de patru artiste târgumureșene, soprana Madaras Ildikó, flautista Vass Edith, violoncelista Domahidi Emese, acompaniate la pian și la clavecin de Bordos-Nagy Kinga. Oferta lor conține un frumos buchet de lucrări compuse de G. F. Händel, W. A. Mozart, F. Mendelssohn-Bartholdy, R. Schumann, F. Liszt, G. Enescu și C. Reineck.

Cadou muzical oferit absolvenților

Concertul simfonic de joi, 9 iunie este unul special dedicat tuturor absolvenților mureșeni, cu un oaspete în premieră pentru Târgu-Mureș,  dirijorul Miguel Ercolino din Venezuela. ”În cadrul concertului un foarte tânăr talent tîrgumureșean care actualmente studiază în Elveția, violonistul Dávid Tamás va interpreta dificilul Concert pentru vioară și orchestră nr.2 de Bartók Béla. În deschidere vom putea asculta Tablourile ungare nr.1, 4 și 5 de Bartók, iar în partea a doua o minunată pagină romantică, Simfonia nr.3 în Fa major de J.Brahms”, a precizat Vasile Cazan, directorul Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș.

Concert aniversar Franz Lamprecht

Concertul simfonic de închidere a stagiunii este unul jubiliar, care va celebra joi, 16 iunie un sfert de veac de colaborare dintre Filarmonica Târgu-Mureș și maestrul Franz Lamprecht. ”Domnia sa este foarte îndrăgit de publicul nostru datorită programelor de „Bijuterii muzicale”. Nici de data aceasta nu îi vor lipsi din program superbe lucrări de divertisment semnate de Ch. Gounod, P. I. Ceaikovski, J. Brahms, E. Elgar, J. S. Bach, G. F. Händel, A. Lortzing, T. Giordani, L. Delibes, E. Waldteufel și desigur nu poate lipsi din listă nici Johann Strauss. Sunt convins că nu veți regreta să fiți prezenți la acest moment special de sfârșit de stagiune, mai ales că prin programul variat și lejer pregătim și noi atmosfera de concediu, de vacanță binemeritată pentru toți melomanii”,a spus Vasile Cazan

Încep serile de vară cu muzică de orgă

Finalul lunii mai mai include recitalul de pian susținut de tinerii artiști Eduard Gavril și Sorin Frișan sâmbătă, 18 iunie, și debutul stagiunii ”Seri de vară cu muzică de orgă”. Protagonista acestei serii de concerte, valoroasa organistă a Filarmonicii noastre, doamna Molnár Tünde va demonstra începând cu data de 23 iunie, pe toată durata verii frumusețea și lumea aparte a „reginei instrumentelor” : orga. Astea fiind spuse, prietenilor Filarmonicii le doresc multă sănătate, bucurii și fericire alături de toți cei pe care îi au aproape de suflet, iar printre aceștia ne consideram și noi, până la fiecare revedere vă spun ca de obicei, să auzim numai de bine”, a subliniat Vasile Cazan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE