Home / Invatamant / „Fluier” final pentru o nouă promoție la LPS

„Fluier” final pentru o nouă promoție la LPS

Distribuie

Promoția 2016 a Liceului cu Program Sportiv „Szász Adalbert” a auzit joi ultimul clopoțel. Pentru cele două clase ale liceului urmează „testul” final, susțuinerea examenului de Bacalaureat. Pentru mulți dintre aceștia însă, ultimul clopoțel nu înseamnă doar focusarea pe BAC, cei angrenați în competiții sportive vor mai auzi fluierele arbitrilor până la intrarea în vacanța de vară. După aceea, fiecare trebuie să-și aleagă calea pe care o vor urma în viață. Ca în fiecare an, generațiile care ies de pe băncile școlii târgumureșene dau și sportivi de frunte, alții afirmându-se în multe alte domenii, lucru care dovedește o dată în plus că sportul de performanță poate face casă bună cu învățătura, așa cum au ținut să sublinieze și cei care au luat cuvântul la festivitate.

DSC_0492„Fiecare generație este o mândrie pentru noi”

După cuvântul de deschidere adresat de Camelia Popovici, director adjunct, directorul școlii Csiki Zsolt a ținut să ureze mult succes în viață tuturor absolvenților și să le mulțumească celor care au reprezentat cu cinste instituția în competițiile sportive, interne sau internaționale. „Ca în fiecare an, ne despărțim de o nouă promoție, momente emoționante pentru toți, elevi, profesori, antrenori. Pot afirma că este o nouă generație cu rezultate deosebite, care au muncit pe parcursul celor patru ani, unii chiar din clasale mai mici pentru a aduce liceului nostru rezultate cu care ne putem mândri. Aceștia sunt cei care dovedesc de fiecare dată că și sportivii de performanță pot obține rezultate bune și la învățătură, fapt demonstrat în fiecare generație prin realizările de după ieșirea de pe băncile școlii. Acest lucru nu face decât să-i convingă pe cei care au rețineri la alegerea școlii și chiar să recomande și altora că alegerea școlii noastre poate fi una bună. Urez mult succes tuturor în viață, la examene și pentru cei care mai sunt angrenați în competiții sportive succes la finalul de sezon”, a fost mesajul directorului Csiki Zsolt.

În continuarea festivității, din partea Inspectoratului Școlar Județean Mureș au adresat felicitări și urări de noi succese în viață, sau în cariera pe care și-o vor alege, Lavinia Mureșan, ispector școlar general adjunct și inspectorul de specialitate, Sorin Pătru, „omul casei”. „Pentru fiecare aceste momente sunt speciale, momente în care o generație face unul dintre cei mai importanți în viață, să-și aleagă calea cea mai bună pentru viitorul lor. Sfatul meu pentru voi este acela să vă urmați calea pe care voi v-o doriți, nu ce vi se cere. Fiind un liceu cu de profil sportiv, din start sunteți obișnuiți să luptați pentru victorie, deci să vă doriți să fiți învingători”, i-a sfătuit Lavinia Mureșan. „Am fost și mă aflu alături de această instituție de zeci de ani. Țin să-i felicit pe toți cei care au reușit să combine învățătura cu sportul de performanță, să-mi felicit de asemenea colegii profesori care au pus și pun umărul generație de generație pentru ca numele unei școli cu program sportiv să fie reprezentat cu cinste. Dovada că absolvenții acestei școli sunt capabili de multe altele este și aceea că numeroși absolvenți au reușit să ajungă în școli de renume mondial și unii au ajuns să lucreze la firme de prestigiu, în multe alte omenii. Felicit de asemenea părinții care și-au susținut copiii, așa cum este normal, i-au încurajat și pe aceștia i-aș sfătui să aibă încredere în copiii lor, să-i lase să-și aleagă singuri calea”, a completat Sorin Pătru.

DSC_0518Predarea șatefetei, de fiecare dată un moment emoționant

După cuvintele adresate de conducerea școlii și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, a urmat emoționanta predare a ștafetei către clasa a XI-a, cei care peste un an se vor afla în postura de absolvenți. Înaintea premierii elevilor fruntași la învățătură, s-au acordat distincțiile speciale pentru sportivii cu cele mai bune performanțe pe plan sportiv. Înmânat de către soția celui al cărui nume îl poartă liceul târgumureșean, premiul „Szász Adalbert” i-a fost acordat lui Bölöni Tamás, component al echipei reprezentative de baschet U20 a României. Au fost premiați de asemenea cei mai reprezentativi sportivi, cei care au obținut cele mai bune rezultate ai promoției, la gimnastică artistică, ritmică, baschet, futsal sau fotbal. În fruntea acestora pot fi amintiți printre alții componenții echipei de futsal City’us care fac parte din reprezentativa de tineret a României, sau componenta echipei ASA Târgu-Mureș, câștigătoarea Cupei României la fotbal feminin și a reprezentativei de tineret a României, Barabási Kinga.

DSC_0568Unii dintre aceștia s-au numărat și printre fruntașii la învățătură a celor două clase, fapt care dovedește odată în plus că sportul nu constituie o piedică în fața învățăturii, ci mai degrabă disciplinează și formează caractere puternice.

DSC_0543O aparentă „excepție” o face tocmai șefa de promoție, Bartha Noémi. „Am ales liceul sportiv pentru că îmi place sportul, deși nu l-am practicat la nivel de performanță și pentru că știm că dacă vrei să înveți, poți s-o faci la orice școală. Au fost patru ani grei, cu multă muncă, dar ani frumoși. Primul a fost cel mai greu, dar după aceea m-am acomodat cu ritmul și munca. Am practicat în acești patru ani handbalul și voi continua să fac sport, dar intenția mea este să mă orientez spre dans”, a dezvăluit șefa promoției.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.