Home / Politic / „Județul Mureș are nevoie de un mediu curat!”

„Județul Mureș are nevoie de un mediu curat!”

Distribuie

111Iubește pădurea și crede că noi oamenii trebuie să reînvățăm să conviețuim cu natura, să o respectăm și să încetăm a ne mai bate joc de ea. Crede că mai devreme ori mai târziu, natura se va răzvrăti împotriva noastră, a oamenilor, și ne va pedepsi pentru răul pe care îl facem zilnic. E ibăștean de loc și a fost mereu  omul de echipă al PNL Mureș.

Născut pe data de 9 februarie 1972, a trăit aproape toată viața pe munte și a învățat că muntele și pădurea înseamnă libertate, înseamnă împăcarea omului cu el însuși și cu semenii lui. Pe munte, decizi numai pentru tine, nu decizi în detrimentul muntelui, fiindcă după aceea decide el pentru tine și nu e bine. Muntele și pădurea nu sunt pasiuni, sunt un mod de a fi și crede că de aceea, oamenii care locuiesc în preajma munților sunt mai domoli și se aprind mai greu: au învățat de la munte și de la pădure că orice gest, cât de neînsemnat, poate avea consecințe nebănuite, mai ales atunci când omul își pierde cumpătul și se lasă dus de val.

A urmat cursurile Colegiului Silvic Gurghiu, iar apoi Universitatea “Transilvania” Brașov, Facultatea de Silvicultură și exploatări forestiere. În 1995, după un examen greu, a intrat în cadrul ROMSILVA, unde a deținut mai multe funcții, culminând cu cea de Director al Direcției Silvice Mureș. În această perioadă a terminat două masterate în “Managementul sectorului public” și în “Bănci și piețe de capital”.

Membru al Partidului Național Liberal din anul 2000, a fost mereu omul de echipă care a reușit întotdeauna să unească și să motiveze o echipă puternică. În anul 2008, a fost desemnat vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, unde a păstrat echilibrul într-o perioadă dificilă pentru România și pentru județul Mureș. Din 2012, deține funcția de deputat în Parlamentul României, ales cu peste 50% din voturile exprimate pe Colegiul 7 Mureș, a avut o activitate intensă în ceea ce privește noul Cod Silvic și multe alte activități și luări de poziție pentru un aer curat, și pentru tot ce a însemnat mediul înconjurător. Ca și parlamentar are 39 de luări de cuvânt, 29 de declarații politice, 73 de propuneri legislative inițiate, dintre care 4 legi promulgate, 10 întrebări și interpelări și 14 moțiuni. A militat și a susținut mereu promovarea produselor tradiționale, iar astăzi județul Mureș are primul produs cu Denumire de Origine Protejată la nivel de comunitate europeană, „Telemeaua de Ibănești în saramură de Orșova”. Iată că două localități importante ale Văii Gurghiului au ajuns până la Bruxelles, asta datorită unei politici curate de promovare a tot ce înseamnă natural şi sănătos.

În 2016 candidează ca şi consilier judeţean, fiind propunerea Partidului Naţional Liberal pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş. Politica publică adoptată e una de echipă, conştient fiind de faptul că reuşita individuală e aproape imposibilă în contextul acestor vremuri.

Cristian Chirteş

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Candidaturi comune PSD-PNL în mai multe orașe mari. Ce se întâmplă în Mureș?

Distribuie Conducerile PSD şi PNL s-au reunit, astăzi, de la ora 11:00 în ședință pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.