„Mi s-a spus de multe ori că politica este un tărâm al bărbaţilor!” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 201 Vizualizări

„Mi s-a spus de multe ori că politica este un tărâm al bărbaţilor!”

mara siteEi bine, pentru mine politica nu este doar a bărbaților și am învățat că este o luptă serioasă. Politica este despre reprezentare, despre a fi vocea celor care cred în tine și te trimit într-o poziție publică pentru a-i reprezenta. Politica este despre cei care nu au un glas suficient de puternic și atunci trebuie să vorbești tu pentru ei. Să fii vocea poporului!

În cei aproape zece ani de administrație, din care trei în poziția de Director al Cabinetului Demnitarului la Consiliul Județean Mureș, cineva m-a întrebat care cred că este cea mai importantă poziție din administrația locală. Am răspuns, fără ezitare, că primarii reprezintă, prin forța pe care le-o dă votul alegătorilor, motorul administrației românești. Colaborarea bună pe care am avut-o în acești ani cu primarii mureșeni, indiferent de culoarea politică a acestora, este cel mai mare motiv de satisfacție profesională. A fost zona care mi-a permis să tratez cu responsabilitate și seriozitate fiecare proiect sau inițiativă care a ajuns la Consiliul Județean Mureș.

În perioada de muncă la Consiliul Județean am mai realizat că, în spatele actelor sau al solicitărilor scrise care intră într-un parcurs birocratic, stau oameni. Și de aceea am tratat fiecare document care mi-a trecut prin față cu gândul la cei care l-au scris. Procedând așa, mi-am dat seama că oamenii care apelează la o instituție publică au nevoie, în primul rând, de respect și grijă față de propria lor demnitate.

În 5 iunie, prin votul dumneavoastră, voi trece de partea cealaltă a baricadei: părăsesc executivul Consiliului Județean, pentru forul legislativ al instituției. Este o altă etapă: una prin care, pe baza experienței acumulate, voi fi parte a vocii celor mulți, pe care îi voi reprezenta cu energie, dar mai ales cu sufletul meu.

Și da, sunt femeie. Eleanor Roosevelt, cea care a participat la formarea Organizației Națiunilor Unite și a prezidat comitetul ce a aprobat Declarația universală pentru drepturile omului spunea: ”O femeie este ca o punguță cu ceai. Nu știi ce esență puternică are până când nu o bagi în apă fierbinte”. Eu sunt gata să intru, cu forță și motivație, în ape fierbinți pentru a întregi o echipă ce vă va fi dedicată și va reprezenta vocea dumneavoastră în Consiliul Județean Mureș.

Mara Togănel

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE