Home / Politic / Primii 4 ani

Primii 4 ani

Distribuie

111Încheierea oricărui mandat într-o funcție de demnitate publică impune momentul evaluării impactului pe care munca de patru ani îl lasă în urmă, pentru comunitate.

Ce a câștigat și ce a pierdut județul Mureș, în perioada 2012-2016?

Județul Mureș a câștigat peste 1,2 miliarde de euro, în cele mai importante proiecte de infrastructură din istoria sa recentă:

  • AUTOSTRADA CÂMPIA TURZII – TÎRGU MUREȘ: 1.164.000.000 EURO
  • VARIANTA DE OCOLIRE TÎRGU MUREȘ: 56.000.000 EURO

Autostrada Tîrgu Mureș – Câmpia Turzii a primit ordin de începere și în câteva săptămâni vor începe lucrările efective. Termenul de finalizare este de 12 luni și cu siguranță vom circula pe Autostradă în cursul anului 2017. Centura de ocolire a orașului a primit, de asemenea, ordin de începere. În luna iunie 2017, traficul greu va fi scos din Tîrgu Mureș și vom putea circula pe centura Corunca – Ernei.

În perioada 2012-2016 s-au turnat (lucrări finalizate sau în curs) 214,15 km de covor asfaltic pe drumurile județene, printr-o DISTRIBUȚIE ECHILIBRATĂ în toate zonele. Este o creștere de 18,88% față de perioada 2008-2012. Acum patru ani, la preluarea mandatului de Președinte al Consiliului Județean, ne-am propus, împreună cu echipa noastră, să nu mai avem drumuri de pământ. A fost un proiect greu, dar acum putem spune că la finalul anului 2016 el va fi îndeplinit.

Județul Mureș a câștigat locul 4 în topul sosirii turiștilor. Suntem al patrulea județ din țară, după București (Ilfov), Constanța și Brașov, dar ÎNAINTEA unor județe mult mai bine poziționate până acum: Prahova (cu Valea Prahovei), Maramureșul sau Sibiul.

Județul Mureș a recâștigat statutul de centru medical de excelență în transplant, prin reînființarea Institutului Inimii.

Județul Mureș a câștigat prin investițiile în cultură. În 2013, odată cu Centenarul Palatului Culturii, Consiliul Județean a dat semnalul unei schimbări de paradigmă în abordarea evenimentelor culturale. Festivalul Internațional TIFF Mureș, Salonul Internațional de Carte „Bookfest”, sau Festivalul Internațional de Chitară Clasică „Harmonia Cordis” sunt doar câteva exemple prin care am reușit să aducem cultura pe agenda mureșenilor. Am înțeles, în acești ani, că cea mai bună investiție și cea mai de preț valoare sunt copiii noștri și educația lor.

Ne-am implicat, cu determinare și cu un proiect foarte bun, în programul “Capitală Europeană a Culturii”, în urma căruia Ministerul Culturii  a invitat Tîrgu Mureșul în programul “Orașe europene”. Am obținut acest statut, alături de alte 10 orașe din România și cred că, prin cultură, vom reuși să avem cea mai bună carte de vizită pe care o putem oferi românilor și cetățenilor europeni care vor să ne viziteze.

Dincolo de toate aceste reușite, cred că mandatul de Președinte al Consiliului Județean Mureș a fost caracterizat de RESPECTUL pe care l-am promis în 2012, în toate manifestările funcției publice. Am tradus RESPECTUL în echilibru, în dialog și în transparență, atât în dialogul cu echipa executivă cât și cu doamnele și domnii consilieri. Astfel, în 4 ani, în Consiliul Județean s-au aprobat, la prima supunere la vot, TOATE proiectele inițiate și niciun proiect propus de executivul instituției nu a fost respins.

Dar cel mai drag proiect pe care l-am avut în acești ultimi patru ani a fost unul pe care nu l-am făcut public, însă a fost miza mea personală: construirea unei echipe de încredere, pe care să v-o aduc în față în acest moment. Pot să spun că am reușit. Vi-i recomand. Încercați să îi cunoașteți, să îi analizați și acordați-le șansa de a-și face bine treaba.

Programul meu electoral din 2012 începea astfel: “Vă propun un proiect pentru următorii 20 de ani. Un proiect care să dea principalele direcţii de dezvoltare ale judeţului Mureş, pe termen mediu şi lung.”

Acum, înaintea alegerilor locale din 2016, pot să vă spun că proiectul nostru, al mureșenilor, pentru următorii 16 ani stă în mâinile dumneavoastră și în puterea votului pe care îl aveți în 5 iunie.

Dumnezeu să vă dea gândul cel bun!

Cu respect,

Ciprian Dobre

 

De asemenea, verificati

Rareș Miklos, medalie de bronz si nou record personal

Distribuie Sâmbătă, 13 aprilie, s-a desfășurat Campionatul Național de 10.000 metri, pentru Seniori și pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.