Home / Business / „Târgu-Mureș poate deveni un HUB al industriilor creative”

„Târgu-Mureș poate deveni un HUB al industriilor creative”

Distribuie

111Sunt un om al cifrelor și al calculatorului. Am privit mereu ecranul din fața mea ca pe o fereastră dincolo de care am căutat idei și proiecte noi. Fiecare experiență din lumea virtuală a fost o oportunitate prin care am încercat să aduc prospețime în comunitatea în care m-am născut, am evoluat și trăiesc. În anii de până acum am avut șansa antreprenoriatului.

Una dintre întrebările de bază în contextul dat poate fi aceea legată de secretul succesului. Nu l-aș numi însă succes, ci doar o victorie de etapă. Ca orice victorie, ea trebuie cuantificată.

Victoriile mele pe plan profesional se măsoară în oamenii pe care i-am adus alături de mine. Cu ei, am puterea de a spune că fac față oricărei provocări în domeniul nostru de activitate.

Cred că un om al cifrelor, o persoană dedicată IT-ului, trebuie să vină cu soluții simple, cu inițiative personale pentru comunitatea din care face parte, pentru binele acesteia.

În calitate de consilier județean, voi susține transformarea Târgu-Mureșului  într-un spațiu al experimentelor culturale digitale, în care cultura întâlnește noile tehnologii. Un hub al industriilor creative va fi un agregator al talentelor locale și din regiune, orientat spre performanță și inovare.

HUB-ul industriilor creative va realiza inventarierea și digitalizarea moștenirii culturale scrise și vizuale a orașului în platforme trilingve (română/ maghiară/engleză), va permite crearea unui muzeu virtual al comunismului prin documentarea istoriei locale și din regiune, va crea cadrul pentru creația de artă digitală și experimentală și va fi locul în care se identifică soluții clare de transformare a spațiului urban într-un spațiu capabil să se autosusțină  prin optimizarea resurselor existente.

Târgu-Mureșul va fi locul care va crea și va susține performanța locală, un spațiu în care tinerii se vor specializa în artele vizuale, în arhitectură, în design, în producțiile audio și video.

Vom stimula astfel crearea de locuri de muncă și vom determina soluții concrete, prin care tinerii vor rămâne să muncească în județul Mureș, devenind apoi formatori pentru generațiile următoare.

Acesta este, în esență, proiectul meu major pentru următorii patru ani. Tradus, el înseamnă OAMENI, ECHIPĂ și VIZIUNE.

Iar în termenii profesiei mele, FORWARD.

În 5 iunie, este momentul pentru trecerea la nivelul următor.

Alex Gyorgy


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Parc fotovoltaic construit în județul Mureș, pe un teren de 41,9 de hectare

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

2 comentarii

  1. Sincerele mele felicitari. Am auzit despre tine si doar lucruri bune. Sper sa fie intr-un ceas bun si sper sa reusesti sa realizezi ce ti-ai propus in acest editorial.
    Un HUB al industriei IT la mures chiar ar fi superb. Avem multi tineri care isi arata stralucirea in alte judete sau alte tari. Eu iti tin pumni si sper sa reusesti pentru ca am inteles ca esti o persoana cu coloana vertebrala.

  2. Popescu Adrian

    Felicitari! Sunteti o persoana buna la suflet cu initiativa de laudat. Ati creat multe locuri de munca si ati dat sansa multor tineri sa invete de la dvoastra. Mult succes si sper sa realizati cat mai multe lucruri bune pentu mureseni. Am incredere si va vad ca un adevarat profesionist. Vam votat ieri si am vazut ca ati ajuns consilier. Mult noroc. Prof. Adi Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.