UNPR, proiecte pentru municipiul Reghin Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1430 Vizualizări

UNPR, proiecte pentru municipiul Reghin

unpr 1Marți 24 mai, de la ora 18,00, a avut loc întrunirea electorală a UNPR Mureș de la Reghin, prilej cu care s-au prezentat elementele de bază a ofertei electorale progresiste pentru județul Mureș și municipiul Reghin

UNPR se bazează pe trei piloni: interesul național, civismul și dialogul social. Interesul național este în centrul construcției noastre politice, și discutăm aici despre problemele tuturor românilor. Civismul implică abordarea tuturor problemelor prin prisma interesului cetățeanului de rând. Al treilea pilon este dialogul social, mai ales relația cu sindicatele. Dialogul social, dacă este unul foarte consistent și corect, aduce stabilitate și echilibru în orice societate. Aceste linii politice generale au fost susținute prin proiecte de legi specifice, elaborate de către specialiștii noștri, proiecte dintre care amintesc.

Legea a taxării marilor averi care stabilește la 450.000 de euro  plafonul de la care vor fi taxate averile cu 1%. Acest proiect a fost susținut de către UNPR încă din 2010. Proiectul taxării averilor a fost respins de Senat la acea dată.

UNPR dorește ca vârsta de vot să scadă de la 18 la 16 ani. De vreme ce tinerii dobândesc dreptul la muncă de la 16, putând lucra de la această vârstă, ei trebuie să-și poată exprima și opțiunea politică, de la aceeași vârstă. Legea votului de la 16 an este o inițiativă din 2010 a UNPR. Considerăm că, dacă de la 16 ani tinerii sunt impozitați, atunci când lucrează legal, merită și să marcheze viitorul”.

unpr 2

Iniţiative legislative

Proiectul legislativ „Primul loc de muncă“, inițiat de UNPR, urmărește facilitarea accesului la primul loc de muncă al tinerilor fără experiență profesională, în scopul reducerii ratei șomajului în rândul acestei categorii, asigurarea tranziției rapide de la școală la piața muncii, stimularea cererii de forță de muncă, precum și acumularea experienței în muncă. „Angajatorii care încadrează cu normă întreagă, pe durată nedeterminată, tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, vor primi lunar, pentru fiecare tânăr încadrat la primul loc de muncă, o sumă egală cu valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Legea, elaborată de către grupurile parlamentare UNPR din Camera Deputaților și Senat, propune majorarea pensiilor foștilor angajați din cooperativele comuniste până la suma de 500 de lei lunar.

Altă lege elaborată și depusă de către parlamentarii progresiști este legea privind activitatea de recuperare de debite. Sunt sute de cazuri promovate de mass-media în care cetățeni au fost pur și simplu hărțuiți de recuperatorii de debite, iar noi, UNPR, ne propunem prin această lege să creăm ordine și un cadrul legislativ pentru această activitate.

Proiecte pentru reghineni

Dintre proiectele avute în vedere pentru municipiul Reghin de către echipa județeană a progresiștilor mureșeni, pot aminti:

Reabilitarea Centrului Istoric;

Modernizarea și reabilitarea străzilor Gării şi Dedradului;

Reabilitare Casei de Cultură „Dr. Eugen Nicoară”;

Construirea și reabilitarea de școli și grădinițe, creșe ținând cont de faptul că multe astfel de obiective au trebuit retrocedate;

Relansarea turismului cultural – Reghin – Orașul viorilor; înființarea unui Centru de informare turistică;

Construirea unui Bloc de locuințe social, alături de Cinematograf și mall; Parcare subterană;

Reabilitarea Muzeului Etnografic Reghin;

Modernizarea Parcului Central;

Introducerea rețelelor aeriene de utilități în subteran;

Reabilitarea Podului de beton armat peste Râul Mureș;

Crearea facilităților pentru practicarea sporturilor de iarnă, schi și patinaj;

Desigur, la această succintă selecție putem adăuga proiectele candidatei noastre pentru postul de primar, doamna Maria Cocean, și inițiativele echipei sale de consilieri locali. Am convingerea că reprezentanții UNPR, împreună cu cetățenii Reghinului sunt în măsură să dea municipiului strălucirea pe care o merită și de aceea vă îndemn să-i votați la alegerile locale.

Dr. Ion Claudiu Puiac

Președinte UNPR Mureș, candidat la președinția Consiliului Județean Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE