„Voi lupta pentru viitorul comunității și din afara sălii de operații!” Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1636 Vizualizări

„Voi lupta pentru viitorul comunității și din afara sălii de operații!”

111În fiecare zi lucrez cu oamenii. Încă de la finalizarea studiilor în medicină, mi-am dedicat întreaga activitate comunității mureșene și pacienților din restul țării, care au căutat ajutorul echipei medicale de la Târgu Mureș în situații grele.

Am fost mereu alături de mureșeni. În anul 1993 eram absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, iar chirurgia a reprezentat în fiecare zi o provocare pentru mine. În anul 2015 am devenit profesor universitar și am încercat să transmit studenților mei dragostea pentru medicină în general şi chirurgie în special, interes pentru tot ce este nou în domeniu, pentru studiu continuu şi sistematic, pentru analiză rapidă şi decizie,  pentru a da prioritate esenţialului.

Mulți dintre dumneavoastră mă cunoașteți de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant sau de la Colegiul Medicilor Mureș, unde dețin funcția de președinte. Am avut deosebita onoare de a continua opera mentorului meu, prof. univ. dr. Radu Deac, alături de care am depus o lungă şi bogată activitate spitalicească în una din cele mai prestigioase clinici chirurgicale din ţară, Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș.

În toți acești ani în care eu și echipa medicală a Institutului Inimii am luptat pentru a face performanță, țelul a fost reprezentat de binele și viitorul comunității. Atunci când operezi un nou născut de doar câteva sute de grame, atunci când reușești să faci un transplant de inimă, simți că ai contribuit la viitorul comunității din care faci parte.

Am luat decizia de a contribui la viitorul județului Mureș și din afara sălii de operație și de aceea am hotărât să candidez pentru Consiliul Județean pe lista Partidului Național Liberal. Cred că experiența și modul în care am ajuns să îi cunosc pe mureșeni în tot acest timp, reprezintă atuuri puternice care mă determină să vin în fața dumneavoastră și să vă cer votul pentru un mandat în care să continuăm munca de dezvoltare a județului.

Mureșul este recunoscut, pe bună dreptate, drept centru medical de excelență. Din 2013, odată cu reînființarea Institutului Inimii, am reușit să realizăm cu succes 16 transplanturi de cord. Acestei cifre i se adaugă și prima implantare a unui dispozitiv, care funcționează ca o inimă artificială. Reușita se datorează sprijinului primit de la actuala echipă a Consiliului Județean Mureș, dar și colaborării cu instituții medicale de prestigiu din afara țării. Județul Mureș este unicul loc din țară în care se efectuează intervenții pe cord la nou născuți. După o astfel de operație, mulțumirea din ochii părinților se transformă în satisfacție profesională, care la rândul ei duce spre dezvoltarea comunității în care trăim.

Am ales să fiu alături de echipa Partidului Național Liberal la alegerile locale din luna iunie, pentru că am încredere în oamenii care se prezintă în fața dumneavoastră. Știu că fiecare din ei este un profesionist în domeniul său de activitate și aceasta este rețeta de care are nevoie o administrație locală pentru a crea un viitor mai bun.

Din luna aprilie 2011, odată cu desființarea Institutului Inimii și până în iunie 2013, am trăit o perioadă grea. Am privit cu toții neputincioși cum performanța, învățătura și lupta pentru un viitor mai bun au căzut pradă intereselor personale și de partid, interese care încurajau plecarea medicilor din țară și stagnarea județului Mureș pe plan medical. Momentul iunie 2013 a reprezentat reîntoarcerea pe vechiul traseu, cel al dezvoltării și al grijii pentru cetățean. Fără sprijinul actualei echipe de la Consiliul Județean, nu am fi reușit să reclădim vârful de lance al medicinei mureșene, chirurgia cardiovasculară și transplantul de inimă.

La trei ani de la reînființarea Institutului sunteți chemați în fața urnelor pentru a alege viitorul județului Mureș în următorii patru ani. Este momentul în care veți cântări lucrurile făcute în ultimul mandat și îi veți alege pe cei care vor vorbi în numele dumneavoastră până în anul 2020. Vă îndemn cu încredere să lăsați cunoașterea, munca, experiența și performanța să vorbească în numele comunității mureșene. Vă îndemn să acordați încrederea celor care se pricep în propriile domenii de activitate, celor care au luptat și luptă pentru ca viitorul acestui județ să fie unul mai bun, să acordați încrederea celor care își bazează gândirea și principiile pe valorile umane și democratice.

Județul Mureș merită continuitate în dezvoltare pe toate domeniile, iar acest lucru poate fi făcut doar prin profesionalism și respect pentru cetățean. Mihai Eminescu spunea că “școala va fi școală când omul va fi om și statul va fi stat”, iar împreună cu dumneavoastră avem obligația de a face școala să fie școală, omul să fie om și statul să fie stat.

 

Prof. univ. dr. Horațiu Suciu

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE