Home / Agricultura / Ajutor excepţional pentru fermierii din sectorul laptelui

Ajutor excepţional pentru fermierii din sectorul laptelui

Distribuie

111Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mureş informează că în perioada 30 mai – 6 iunie 2016, producătorii care nu au depus cereri în prima perioada de depunere și care îndeplinesc condițiile de eligibilitate, pot depune cereri pentru ajutorul excepțional destinat fermierilor din sectorul laptelui și produselor lactate, conform Hotărârii Guvernului nr. 367/2016, de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 160/16 martie 2016 pentru distribuirea sumei stabilite în anexa la Regulamentul (UE) nr. 1.853/2015 al Comisiei de acordare a unor ajutoare excepționale cu caracter temporar fermierilor din sectorul creșterii animalelor.

Potrivit directorului executiv al APIA Mureş, Ovidiu Săvâşcă, cererile se depun la Centrul județean APIA, iar materialele de informare referitoare la campania de primire a cererilor de acordare a ajutorului financiar în sectorul laptelui sunt disponibile pe site-ul APIA, www.apia.org.ro.

Suma cuvenită fiecărui producător, în cazul ajutorului financiar, pentru cele două perioade de depunere, se calculează de către APIA conform cantității de lapte livrată în anul de cotă 2014-2015, astfel: 240 euro/beneficiar pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte cuprinsă între 5 tone inclusiv şi 20 tone inclusiv, 12 euro/tonă pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 20 tone şi până la 200 tone inclusiv şi 2.900 euro/beneficiar pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 200 tone. „În situaţia în care beneficiarii nu utilizează în totalitate plafonul alocat pentru care au depus cereri, diferenţa se redistribuie în cadrul aceluiași sector, către aceiași beneficiari eligibili și cuantumul unitar alocat pe beneficiar/cantitate de producție realizată în perioada de referință, se recalculează în sensul creșterii acestuia, cu 10 zile lucrătoare înainte de efectuarea plății. În situația în care plafonul din sectorul lapte se depășește, cuantumul unitar alocat pe beneficiar/cantitate de producție realizată în perioada de referință se recalculează în sensul diminuării acestuia cu un procent calculat de APIA până la limita sumei aprobate, cu 10 zile lucrătoare înainte de efectuarea plăţii”, a menţionat Ovidiu Săvâşcă.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar producătorii de lapte de vacă trebuie să îndeplinescă cumulativ următoarele condiții:

– Sunt înscrişi în sistemul cotelor de lapte la APIA, prin Compartimentul de administrare a cotelor de lapte, ca producători cu cote de livrări  pentru anul de cotă 2014-2015, și dețin cotă de livrări la data de 31 martie 2015;

– Sunt în activitate, fapt dovedit prin existenţa unui contract încheiat pe o perioadă de minimum 6 luni cu un prim-cumpărător sau a unei oferte scrise de a contracta făcute de un prim-cumpărător, valabil/ă la data depunerii solicitării, şi deţin cel puţin un document fiscal care să ateste livrarea laptelui, aferent contractului/ofertei de a contracta;

– Producţia de lapte livrată pe beneficiar este de minimum 5 tone lapte în anul de cotă 2014-2015.

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Zeci de oi, găsite fără suflare pe o pajiște din Sângeorgiu de Mureș

Distribuie Mai multe oi de la o stână din Sângeorgiu de Mureș au fost găsite …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.