Alegeri cu scandal în Mureş! Mărul discordiei, buletinele de vot insuficiente Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1533 Vizualizări

Alegeri cu scandal în Mureş! Mărul discordiei, buletinele de vot insuficiente

222Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană 28 Mureş, judecătorul Ioan Eugen Maier, a declarat sâmbătă seara, pentru Agerpres, că în urma solicitării depuse de PSD Mureş, după ce s-a constatat că la secţiile de votare au ajuns mai puţine buletine de vot decât numărul prevăzut de lege, s-a trimis o solicitare oficială Instituţiei Prefectului.
Ioan Eugen Maier a arătat că membrii BEJ Mureş au constatat că tot ce ţine de tipărirea şi distribuirea buletinelor de vot aparţine de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, căreia i s-a solicitat să prezinte o poziţie oficială în acest caz.
PSD Mureş a sesizat sâmbătă seara Biroul Electoral Central, pe această temă.
Partidul Naţional Liberal a cerut demisia prefectului de Mureş, Lucian Goga, pe care l-a acuzat de încălcarea legislaţiei.
Partidul Oamenilor Liberi a sesizat pe o pagină de socializare faptul că “Prefectura nu a calculat bine marja de plus 10%”, care “au plecat din judeţul Alba sâmbătă seara”, că în unele localităţi, cum e Cristeşti, au ajuns doar 50% din numărul necesar de buletine de vot, iar în comuna Cucerdea nu ar fi ajuns deloc, iar jandarmii şi poliţiştii ar refuza să preia în pază unele secţii de votare până la noi ordine, motiv pentru care preşedinţii acestora se văd obligaţi să rămână în secţiile de votare.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, inspector principal Andreea Pop, a declarat pentru Agerpres că persoanele din structurile însărcinate cu paza secţiilor de votare “au procedat la preluarea pazei secţiilor de votare în momentul în care au fost toate buletinele de vot preluate”. Ea nu a precizat, însă, dacă acestea au fost sau nu preluate în tot judeţul.
Secretarul Primăriei Târgu-Mureş, Andrei Mureşan, a declarat sâmbătă seara, pentru Agerpres, că suplimentarea numărului buletinelor de vot după predarea acestora secţiilor de votare pe bază de proces-verbal este o problemă de natură juridică care trebuie soluţionată de Biroul Electoral de Circumscripţie şi că, la Târgu-Mureş, au fost preluate şi predate către secţiile de votare circa 98% dintre acestea. “La Târgu-Mureş, conform prevederilor legale şi a Hotărârii de Guvern 52/2016, pentru aprobarea calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale din anul 2016, în data de 4 iunie 2016 s-au predat materialele către birourile secţiilor de votare, ceea ce implicit înseamnă că, în data de 3 iunie 2016 acestea au fost primite de la Instituţia Prefectului. Până în momentul de faţă nu avem nicio altă solicitare din partea Instituţiei Prefectului, din partea Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană sau a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 1 cu privire la faptul că ar trebui suplimentat numărul de buletine de vot şi redistribuirea acestora în teritoriu. Lipsesc buletine de vot doar din suplimentul obligatoriu. Este o problemă de natură juridică pe care Biroul Electoral de Circumscripţie trebuie să o rezolve, urmând ca noi, ca municipiu, ca autoritate locală, să mergem cot la cot cu ceea ce decide Biroul Electoral, pentru că acesta exercită autoritatea în acest moment, şi să ne conformăm deciziilor lor. Până în acest moment nu cunosc să avem vreo solicitare”, a arătat Andrei Mureşan.
Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş nu a prezentat nicio reacţie oficială până la această oră.

(Sursa: www.agerpres.ro)

UPDATE

Şi UDMR Mureş a reacţionat în cazul buletinelor de vot insuficiente, în opinia președintelui județean UDMR, Brassai Zsombor, „Guvernul trebuie să-l retragă de urgență din funcție pe Lucian Goga, prefectul județului Mureș.”

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE