Gedeon Richter România a premiat olimpicii mureșeni la chimie Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1056 Vizualizări

Gedeon Richter România a premiat olimpicii mureșeni la chimie

Gedeon Richter România, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș, i-a premiat, în data de 31 mai, pe elevii mureșeni care au reprezentat cu succes județul la etapa națională a Olimpiadei de Chimie.
Îmbunătățirea calității vieții și susținerea excelenței în cercetare se află printre preocupările de bază ale companiei Gedeon Richter România. Prin susținerea activității științifice a tinerei generaţii, compania se implică activ în dezvoltarea comunității științifice încă din stadiile ei incipiente, premiind elevii și studenții care obțin rezultate deosebite în domeniul chimiei și farmaceuticii. De opt ani, compania premiază în fiecare an elevii din Târgu-Mureș și profesorii lor îndrumători, participanți la Etapa Națională a Olimpiadei de Chimie.
Ca urmare a rezultatelor obținute la concursul desfășurat în perioada 17-22 aprilie, la Bacău, au fost premiați următorii cinci elevi: Vlad Sârbu, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Europa”, Kis Csenge, elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Arthur Maximilian Bathori, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Cristina Ioana Hidoș, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” și Andrei Leonard Nicușan, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”.
dana chelarescu

„Este important pentru noi să-i premiem pe acești tineri și să le recunoaștem valoarea. Este bine că acești tineri vor îndrăgi o meserie pe care o pot practica în Gedeon Richter România. Sunt tinerii cei mai buni, cei mai merituoși. Există șanse mari să ne alegem angajați din rândul lor. În ultima perioadă, găsim mult mai greu operatori chimiști. În partea de operare, lipsa unui liceu specializat în Târgu-Mureș și în județ începe să se facă simțită. Din fericire, Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș este o sursă foarte bună de recrutare pentru noi”, a declarat Dana Chelărescu, director general Gedeon Richter România.
Elevii, pasionați de chimie
„Am descoperit pasiunea pentru chimie în clasa a VIII-a, când profesoara mea mi-a sugerat să particip la Olimpiada de Chimie. Mi-a plăcut mult și de atunci particip în fiecare an. Îmi doresc să particip până în clasa a XII-a, să fie cinci ani. Peste ani, mă văd făcând cercetare, dar nu știu dacă în țară sau în străinătate”, a afirmat Arthur Maximilian Bathori.
În aceeași idee, Cristina Ioana Hidoș a spus următoarele cuvinte despre performanța obținută: „A fost o experiență de neuitat și cu siguranță voi participa și anul viitor. Voi face tot posibilul să fiu din nou aici. Îmi place foarte mult chimia și îmi doresc să fiu printre cei mai buni, așa că voi da tot ce pot ca să-mi ating obiectivul. Am descoperit pasiunea pentru chimie în clasa a VII-a, când am început să studiez această materie. Atunci, mi-am propus să nu mă opresc până nu voi ajunge la etapa națională. În viitor, mi-aș dori să lucrez în domeniul cercetării sau poate voi alege medicina”.
„Îmi place chimia și îmi doresc să urmez cursurile Universității de Medicină și Farmacie”, a adăugat, la rândul ei, Kis Csenge.
3

Lavinia Mureșan, inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Mureș, a scos în evidență reușita elevilor chimiști și contextul în care a avut loc: „În acest an, lotul a obținut o mențiune a Ministerului și o mențiune specială. Le mulțumesc lor și profesorilor care i-au pregătit. Trebuie să precizez că acest lot a fost pregătit la partea practică de către Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș. Rezultatul muncii de echipă s-a reflectat în rezultatele acestor elevi la proba practică. Mulțumesc companiei Gedeon Richter care a fost și este alături de noi în toate demersurile pe care le facem în a sprijini chimia, nu numai performanța, ci și olimpiadele naționale care s-au desfășurat la Târgu-Mureș, tabăra de chimie. Prin diverse proiecte, încercăm să aducem chimia mai aproape de elevi”.

5

Dezvoltare la cele mai înalte standarde
În anul 2015 a fost inaugurată noua clădire a Departamentului Dezvoltare Produse a companiei Gedeon Richter România. Clădirea construită în cadrul unui proiect cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost amenajată și dotată conform standardelor tehnologice de ultimă oră, făcând posibilă extinderea capacităţii de cercetare-dezvoltare și eficientizarea fluxului de lucru.
„Centrul de Dezvoltare a fost cofinanțat din fonduri europene în proporție de 50%, iar 50% din fonduri proprii. Investiția s-a ridicat la 12.000.000 lei, fără TVA. Cea mai mare parte a sumei a fost alocată investițiilor în echipamente moderne, de ultimă generație, pe care le folosim pentru dezvoltare de noi produse. În acest centru, lucrează 60 de persoane și practic dezvoltă și produc la o scară mică ceea ce urmează să se producă în timp la scară mare, industrială, fie în România, fie în cadrul altor firme din cadrul grupului.”, a precizat Dana Chelărescu.
Gedeon Richter România este una dintre cele 5 subsidiare producătoare ale concernului Gedeon Richter, unde se desfășoară o activitate integrată vertical, constând în dezvoltarea, fabricarea, distribuția și comercializarea produselor farmaceutice. Activitatea de dezvoltare a echipei din Târgu-Mureș a fost recunoscută și premiată pe plan internațional, iar produsele fabricate la Târgu-Mureș fac parte din portofoliul grupului Richter și ajung în numeroase țări din toată lumea. Subsidiara din România se bazează pe o forță de muncă de peste 540 de angajați.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE