Share

Home / Invatamant / Prof. dr. Nadia Raţă, în elita psihologilor din România

Prof. dr. Nadia Raţă, în elita psihologilor din România

APreşedintele Comisiei pentru Educaţie Naţională din cadrul Partidului Naţional Liberal Mureş, prof. dr. Nadia Raţă, a participat vineri, 27 mai, la Gala Psihologului din România, unde fost nominalizată, alături de alţi doi psihologi din ţară, la specialitatea Psihologie educaţională, consiliere şcolară şi vocaţională. Evenimentul a fost organizat de Colegiul Psihologilor din România, s-a desfăşurat în Aula Magna Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti şi a reprezentat o parte a manifestărilor dedicate „Zilei Psihologului”.

B

Profesia de psiholog, „nobilă şi în slujba comunităţii”

„Gala Psihologului” este evenimentul festiv anual, menit să premieze performanţa şi profesionalismul din psihologia românească, personalitățile profesiei de psiholog care s-au remarcat pe tot parcursul anului anterior și/sau de-a lungul carierei și au contribuit la dezvoltarea și promovarea profesiei , iar „Ziua Psihologului” este, de asemenea, un eveniment complex, sărbătorit în toate filialele teritoriale ale Colegiului Psihologilor din România, prin care psihologii își propun să reunească și să promoveze practicienii din cadrul acestei nobile profesii și să celebreze data de 27 mai 2004, ziua în care Parlamentul României a emis Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, act normativ care a dus la înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România. „Sunt, realmente, onorată de recenta mea nominalizare, de către Colegiul Psihologilor din România, între primii trei psihologi din ţară, în specialitatea Psihologie educaţională, consiliere şcolară şi vocaţională, mai ales că, în felul acesta, pentru prima dată, judeţul Mureş, intră în topul profesioniştilor din domeniu. Onoarea pe care am resimțit-o a fost cu atât mai mare, cu cât în cadrul Galei am avut prilejul de a asista la înmânarea mai multor premii şi distincţii de excelenţă, între care Marele premiu „Constantin Rădulescu Motru”, atribuit invitatului special – academician profesor doctor Leon Dănăilă. I-am felicitat şi pe colegii mei, Opre Adrian, căruia i s-a decernat Premiul „Vasile Pavelcu” şi Dughi Tiberiu Sandu, împreună cu care am fost nominalizată.” Preluând ideea coordonatorului celor două recente evenimente, președintele Colegiului Psihologilor din România, domnul prof. univ. dr. Mihai Aniței, care a arătat că „Psihologul este şi trebuie să rămână principalul instrument al psihologiei, iar el trebuie promovat prin profesionalismul şi prin atitudinea noastră, în societate, în cabinete, în clinici şi în orice loc în care i se recunoaște sau nu utilitatea, pentru a nu putea fi înlocuit niciodată cu o metodă sau cu o tehnică”, subliniez şi eu importanţa calităţilor pe care trebuie să le aibă un bun psiholog: să fie onest în ceea ce gândește şi face, să își asume responsabil misiunea de a consilia şi de a ajuta fără a aștepta ceva în schimb, să iubească viața și oamenii, pentru că încrederea se acordă numai celor care dovedesc prin profesionalismul lor că o merită. Să fie animat de respectul pentru oameni, să îl manifeste clar în această nobilă profesie şi, de altfel, pentru comunitatea în slujba căreia suntem”, a declarat prof. dr. Nadia Raţă.

C

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Romii din Mureș cer demisia primarului Dorin Florea

Platforma civică Aresel a organizat, vineri 17 octombrie, un protest pașnic în fața Statuii Lupoaicei …

Share
Share