Share

Home / Politic / Borbély László : ”E nevoie de o schimbare la Târgu-Mureș”

Borbély László : ”E nevoie de o schimbare la Târgu-Mureș”

Printre cei care și-au exprimat dreptul la vot pentru alegerea primarului, consiliului local și consiliului județean s-a numărat și deputatul UDMR Borbély László, prezent în jurul orei 11.00 alături de soție la Secția de votare nr.3, amenajată la Liceul Teoretic ”Bolyai Farkas”. Acesta s-a declarat optimist în ce privește rezultatul votului, care va aduce schimbarea la nivelul Târgu-Mureșului și a județului Mureș. ”Este o zi frumoasă  și,  deși s-a spus inițial că va ploua, sper ca și la sfârșitul zilei să fie fie o zi frumoasă pentru târgumureșeni, și pentru județul Mureș. Spun acest lucru deoarece e nevoie de o schimbare la Târgu-Mureș. Avem nevoie de oameni care să conducă orașul, să nu fim ultimii pe lista reședințelor de județ din Ardeal în ce privește investițiile și alți parametrii economici. Avem nevoie de oameni care să conducă orașul care să înțeleagă ce înseamnă multilingvismul, inscripțiile bilingve, ce înseamnă toleranța față de altă etnie și nu în ultimul rând să reprezinte  toți locuitorii Târgu-Mureșului. Avem nevoie de o conducere care să aibă o concepție foarte clară despre ce facem în următorii patru ani, nu numai să cârpească și să facă unele lucrări de fațadă. Avem nevoie de oameni care să înțeleagă istoria acestui oraș, care să privească spre viitor, dar să facă mult mai mult în prezent pentru urbea noastră. Eu cred că această schimbare se va produce pentru că e necesară pentru toți târgumureșenii, indiferent de etnie sau de coloratura politică. Sper ca această schimbare să se producă și la nivel de județ, să fie o nouă conducere care să fie mult mai în ton cu județul, cu orașul Târgu-Mureș în ce privește marile proiecte care trebuie să fie îndeplinite în următorii patru ani”, a precizat Borbély László

În ce privește problema numărului insuficient de buletine de vot, Borbely speră la o remediere a situației, implicit la o prezență la vot care să facă necesară folosirea buletinelor de vot. ”Ma susrprins să aflu de acest incident. Am înțeles că e vorba de vreo 60.000 de buletine de vot. Sper să se rezolve această problemă, și sper să meargă la vot atât de mulți votanți, ca să fie nevoie de aceste 60.000 de buletine de vot , deoarece după cum văd și din informațiile care le am prezența la vot e una destul de îmbucurătoare. Asta înseamnă că târgumureșenii și-au dat seama cât de importantă este ziua de azi”, a spus Borbely.

Recâștigarea conducerii județului

În ce privește rezultatul alegerilor, deputatul UDMR speră la o creștere a numărului de consilieri UDMR la nivel de Târgu-Mureș și de județ, implicit la o majoritate care să permită UDMR-ului să revină la conducerea județului. ”Nu-mi place să mă lansez în pronosticuri legate de câți candidați UDMR vor ajunge în Consiliul Local și Consiliul Județean. Sper doar să fim mai puternici decât în ce privește ultimii patru ani, atât la Consiliul Local cât și la Consiliul Județean, să avem evident posibilitatea în urma discuțiilor la nivel de Consiliu Județean să avem și un președinte. Avem această ambiție de a revenii la conducerea județului”, a subliniat Borbély László.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO. Științescu-Richter pentru Chimie completează Fondul Științescu Mureș din acest an

Echipa Științescu Mureș și Fundația Comunitară Mureș au lansat oficial Fondurile Științescu Mureș 3.0 și …

Share
Share