Haos organizatoric la alegerile locale din Mureş. Reacţia PSD, promptă Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1746 Vizualizări

Haos organizatoric la alegerile locale din Mureş. Reacţia PSD, promptă

111Partidul Social Democrat Mureş a depus sâmbătă, 4 iunie, la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 28 Mureş, Instituţia Prefectului Mureş şi la Biroul Electoral Central, o sesizare cu privire la modul defectuos de desfăşurare a operaţiunii de predare a buletinelor de vot pe raza judeţului Mureş.

Redăm în rândurile de mai jos conţinutul integral al unui comunicat remis duminică, 5 iunie, de Biroul de presă al PSD Mureş:

„În data de 5 iunie 2016 la ora 00,01 am depus la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 28 (BEJ) o solicitare cu nr. 898 din 5 iunie 2016 prin care am cerut să ni se comunice câte secţii de vot au fost închise la ora 24 fără semnătura reprezentantul MAI, câte au fost închise fără a mai primi numărul suplimentar de buletine de vot şi câte secţii de vot au fost închise fără a primi deloc buletine de vot, ştampile şi documentele necesare desfăşurării votării.

Până la ora remiterii acestui comunicat de presă nu am primit din partea BEJ Mureş nici un răspuns. În paralel prin operatorii call-centerului care funcţionează la nivelul Organizaţiei Judeţene a PSD Mureş reprezentanţii partidului nostru în birourile secţiilor de votare ne-au comunicat următoarele:

134 de Secţii de Votare din 37 de localităţi nu au primit suplimentul de buletine de vot, după cum urmează Târgu-Mureş, Reghin, Sighişoara, Târnăveni, Miercurea Nirajului, Sărmaşu, Ungheni, Adămuş, Albeşti, Apold, Bahnea, Bichiş, Bogata, Breaza, Brâncoveneşti, Ceuaşu de Câmpie, Cheţani, Chiheru de Jos, Corunca, Cucerdea, Daneş, Fântânele, Gheorghe Doja, Ghindari, Glodeni, Gorneşti, Iclanzel, Livezeni, Lunca Bradului, Mădăraş, Pănet, Petelea, Saschiz, Sânpaul, Stânceni, Suplac, Şincai.

În continuare suntem în imposibilitatea de a lua legătura cu un număr de 56 de reprezentanţi ai PSD în secţiile de votare (din 35 de localităţi) deoarece în acele zone nu există semnal iar cu ocazia acestor alegeri numerele de telefon puse la dispoziţie preşedinţilor şi locţiitorilor acestora nu au mai fost făcute publice partidelor politice.

Un alt exemplu despre slaba organizare a zilei votului este situaţia din secţia de votare nr. 33 din Târgu-Mureş, la deschiderea urnelor au fost găsite 50 de buletine de vot din comuna Horea – judeţul Alba.

Considerăm că au existat carenţe majore în organizarea zilei votului la întreg nivelul judeţului Mureş.

Biroul de presă al PSD Mureş”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE