Bilanţul alegerilor locale, realizat de liderul PSD Mureş Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2482 Vizualizări

Bilanţul alegerilor locale, realizat de liderul PSD Mureş

A gligaÎn urma numărătorii voturilor de la alegerile locale din 5 iunie, PSD Mureş a obţinut, la Consiliul Judeţean Mureş 55.541 voturi, cu 2.997 peste PNL Mureş, reuşind să obţină, în mod direct, 10 mandate de consilieri judeţeni. PNL a obţinut 9 mandate în mod direct şi unul la redistribuire, iar UDMR a luat 14 mandate directe şi unul prin redistribuire.

Totalul voturilor mureşenilor date pentru candidaţii PSD la funcţia de primar în judeţul Mureş este de 53.757, iar PNL a obţinut 42.788, scor considerat cel mai bun rezultat obţinut de PSD în judeţul Mureş de până acum, după ce în 2008 social-democraţii au obţinut 35.000 de voturi şi 6 mandate de consilieri judeţeni. „Pentru PSD Mureş este un moment de mare bucurie, pentru că ne-am realizat ţinta autoimpusă, aceea de a fi cel mai puternic partid românesc din judeţul Mureş. Avem aproape 3.000 de voturi peste PNL, avem o primărie, Sighişoara, pe care am câştigat-o nesperat, pe lângă celelalte două primării mari, Reghin şi Luduş, avem primari în 23 de comune, avem două comune în care nu am avut primari înainte, la Band şi Iclănzel. Acest rezultat ne permite ca la nivel de judeţ să putem negocia, atât la nivel de Consiliu Judeţean cât şi la celelalte consilii locale, pentru a avea forţa necesară pentru a dezvolta comunităţile locale”, a declarat deputatul Vasile Gliga, preşedintele PSD Mureş.

PSD Mureş a reuşit să câştige lupta electorală în două municipii ale judeţului, Sighişoara, Reghin, un oraş – Luduş, şi în 23 de comune: Albeşti, Apold, Băgaciu, Band, Băla, Beica de Jos, Batoş, Cuci, Deda, Fărăgău, Grebenişu de Câmpie, Ibăneşti, Iclănzel, Lunca, Răstoliţa, Ruşii Munţi, Şăulia, Stânceni, Sâncraiu de Mureş, Tăureni, Vânători, Viişoara şi Voivodeni.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE