Home / Administratie / POL face istorie. Trei consilieri în CL Tîrgu Mureș

POL face istorie. Trei consilieri în CL Tîrgu Mureș

Distribuie

Foto 2

Partidul Oamenilor Liberi (POL), o formațiune politică înființată în urmă cu opt luni, face istorie în Tîrgu Mureș și obține cu cele 6694 de voturi primite trei mandate de consilier local, două direct și unul la redistribuire.
„Din păcate, participarea la vot este mai mică decât în 2012 și acesta era un indicator pentru partidele mici, născute de la firul ierbii. Noi ne bucurăm, nu știu dacă vreun partid local dintr-un municipiu reședință de județ a reușit să ia trei locuri de consilier local. În afară de USB, în București, unde e alt context. POL-ul a făcut istorie politică în 2016 la locale. Merită luat în calcul că Mark Christian Hermann și Györfy Júlia (n.red. locul 2 și 3 pe lista POL pentru CL Tîrgu Mureș) sunt maghiari, trebuie să vadă UDMR că acum sunt 12 maghiari în Consiliul Local, deci sunt majoritari (n.red. numărul de mandate este 23 în Consiliul Local Tîrgu Mureș). Trebuie să vadă că Dan Mașca, prin start-up-ul său, a făcut ca maghiarii să aibă din nou majoritate în CL Tîrgu Mureș. Este o experiență nouă pentru noi. Din punctul meu de vedere ca om, nimic nu se schimbă.  Transparența va fi totală în cheltuirea banului public, nimic nu va putea fi ascuns de ochii comunității”, a declarat Dan Mașca pentru Zi de Zi.

Radu Bălaș, care deschide lista POL pentru Consiliul Local, salută rezultatul mult mai bun decât cel estimat. „Am obținut dublu procente decât ne-am propus, e un rezultat care dă speranțe și acelor târgumureșeni care vor și altceva, vom încerca să materializăm cât mai multe din proiectele noastre. Unele lucruri pe care noi le-am prevăzut se pot realiza de mâine încolo, iar altele sunt mai de lungă durată. De exemplu, deschiderea curților școlilor se poate face de mâine și nu necesită niciun ban. Vom lupta și vom încerca să îi convingem și pe ceilalți consilieri ca bugetul pentru dotarea școlilor să fie suplimentat considerabil. În principiu, orice negociere a POL cu alte partide va avea în centru proiectele noastre”, ne-a declarat viitorul consilier.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferință regională pe tema combaterii bullying-ului școlar cu participare națională. Ministrul Educației: „Mesajul este- zero violență în școli!”

Distribuie În România, fenomenul bullying-ului este tot mai prezent în viața academică, acolo unde colectivitatea …

1 comentariu

  1. Deci scopul era sa bage unguri in CL cu votul romanilor? Sa ia voturi de la Florea si sa castige Soos?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.