Amenzi pentru munca ”la negru” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 499 Vizualizări

Amenzi pentru munca ”la negru”

 

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii mai 2016, au fost efectuate 112 acțiuni de control din care 64 acțiuni în domeniul relațiilor de muncă și  48 acțiuni în domeniul securității și sănătății în muncă.

Potrivit informațiilor furnizate de jrs. Eva Man, inspector șef ITM Mureș, obiectivul principal al acțiunilor de control din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă l-a reprezentat identificarea muncii nedeclarate. În urma verificărilor s-au identificat 33 persoane care lucrau fără forme legale și 48 persoane care prestau muncă nedeclarată. Totodată, s-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 37 agenți economici, din care 4 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii au aplicat 49 sancţiuni contravenţionale, din care 33 de avertismente şi 16 amenzi în cuantum de 131.000 lei și s-au dispus 248 măsuri obligatorii, privind deficienţele constatate.

În cursul lunii mai a avut loc Campania Națională privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE