Amenzi de 27.000 lei pentru nerespectarea securității în muncă Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 90 Vizualizări

Amenzi de 27.000 lei pentru nerespectarea securității în muncă

 

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat sancţiuni pentru 15 angajatori, constatându-se 19 neconformităţi în domeniul SSM, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale, respectiv 15 avertismente şi 4 amenzi în cuantum de 27.000 lei. Informațiile au fost furnizate de jrs. Eva Man inspector șef Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș (ITM) Mureș, în urma unui raport întocmit pe luna mai, anul în curs.

Domeniile de activitate ale angajatorilor care au fost sancţionaţi cu amendă sunt activităţi de exploatare forestieră, fabricarea mobilei, prelucrarea şi conservarea cărnii

Totodată au fost avizate 11 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de către angajatori și a fost înregistrat 1 accident de muncă soldat cu deces.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au început acţiunile de verificare a respectării prevederilor legale în unităţile cu locuri de muncă verzi, unităţile de producere şi distribuţie energie electrică  și cele în care lucrătorii pot fi expuşi unui potenţial risc cauzat de atmosferele explozive. Potrivit aceluiași raport, acţiunile de control în unităţile de construcţii civile şi în domeniul supravegherii pieţei au fost continuate.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE