City’us, al șaselea tiltu de campioană Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 169 Vizualizări

City’us, al șaselea tiltu de campioană

Campioana României la futsal, City’us Târgu-Mureș și-a păstrat titlul după ce a câștigat partida a doua a finalei disputată luni seara în Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara, 2-1 cu formația locală Informatica. După victoria din urmă cu o săptămână, 4-0 pe teren propriu, mureșenii mai aveau nevoie de una în cele maximum două partide care urmau să aibă loc în orașul de pe Bega, luni, sau, în caz de egalitate la victorii, în meciul decisiv de miercuri. Meciul a fost unul dramatic până în ultima secundă.

Gazdele au dominat prima repriză, mureșenii reușind să echilibreze partida doar în a doua jumătate a primei părți, când au folosit tactica scoaterii portarului. Bănățenii au condus la pauză cu 1-0 prin golul lui Florin Matei din ultimul minut, cu o reluare plasată de la 9 metri, în urma unei lovituri de colț.

Tensiune la maximum, de la agonie la extaz în ambele tabere

Partea a doua a arătat o echipă târgumureșeană mai proaspătă, mult mai agresivă, cu o rotație mai mare. Timișorenii s-au văzut dominați și aveau deja 5 faulturi în minutul 5 al părții secunde. În minutul 28 aceștia comit a șasea greșeală și Emil Răducu a avut șansa egalării de la 10 metri, dar mingea a lovit bara. Peste alte două minute gazdele faultează din nou și de această dată același Răducu îl învinge pe Giurcanu. Szöcs Lászlo își aduce echipa în avantaj în minutul 32, după ce a reluat plasat mingea trimisă de la margine printre apărători de Mimi Stoica. Tensiunea partidei a fost în continuă creștere. În minutul 33, la un contraatac al gazdelor, Mimi Stoica este eliminat foarte ușor, la o intervenție la care a fost considerat ultimul apărător. Lovitura liberă fără zid din apropierea semicercului a fost trimisă peste poartă, după care mureșenii au avut emoții la problemele musculare acuzate de portarul Carlao. Acesta a revenit, iar echipa a rezistat în cele două minute de inferiotritate numerică. City’us s-a rezumat la apărare în ultimele minute, iar gazdele nu găseau soluții pentru a depăși apărarea. Atunci când Carlao a fost învins Răducu a salvat de pe linia porții și campionii păreau stăpâni pe situație. Totul părea că se năruiește pentru mureșeni în ultima secundă a jocului, când s-a dictat o lovitură de la 10 metri și pentru timișoreni, pentru un presupus henț la Fabio Aguiar. S-a făcut însă dreptate. Cel care deschidea scorul la finalul primei părți, Matei nimerește și el bara și trofeul rămâne la Târgu-Mureș, al doilea consecutiv și al șaselea din istoria clubului. City’us rămâne în elita futsal-ului european și se va pregăti pentru o nouă participare în Futsal Champions League.

Fabio Aguiar, golgheterul campionatului

Înaintea de festivitatea de premiere pentru decernarea trofeului campioanei noii ediții a Ligii I de futsal, a fost acordat și titlul de golgheter al campionatului. Acesta a revenit jucătorului echipei City’us, Fabio Aguiar.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE