Share

Home / Cultură / HRH Prințul Charles a vizitat cetatea din Saschiz

HRH Prințul Charles a vizitat cetatea din Saschiz

charles printul

HRH Prințul Charles al Marii Britanii, venit în această perioadă în România, a vizitat comuna Saschiz chiar în ziua alegerilor, pentru a vedea cetatea de refugiu din localitate. Prințul a urcat cu curaj dealul abrupt al Cetății Țărănești de la Saschiz, pentru a vedea pentru prima data zidurile cetății ridicate de sași în 1347. A vrut sa admire de la înălțime peisajul minunat, în verdele începutului de vară. Alteța Sa a declarat după vizită: “Ce priveliște frumoasă! Minunată vizită. Întotdeauna îmi place.”

charles printul1

La poalele dealului Prințul Charles a fost întâmpinat de localnici cu gustările tradiționale ale zonei. Charles s-a plimbat apoi prin poienile în care înfloresc încă o multitudine de plante sălbatice, atât de îndrăgite de el: multora le știe denumirea în latină. Poienile cu flori sălbatice de la noi sunt unice în Europa.

charles printul2

Invitația a venit cu sprijinul fundației ADEPT, prințul declarându-și sprijinul pentru valorile locale. ”O zi plina de oportunități, ieri (nr. 5 iunie), la Saschiz, când ne-a vizitat HRH prințul Charles – la invitația și cu sprijinul fundației ADEPT Transilvania! Ne-a bucurat interesul lui sincer, grija și respectul pentru valorile locale. Rudi, unul din ultimii sași tineri din Saschiz, i-a fost ghid prin cetate și i-a povestit despre istoria ei. Eu i-am vorbit despre proiectul de restaurare a cetății de refugiu și despre faptul că nu doar restaurarea e importantă ci, mai ales, felul în care se va face iar, mai departe, cum va fi întreținut monumentul pentru a avea și o valoare turistică și economică în comunitate.”, a notat pe pagina sa de facebook Florentina Călugăr, manager al GAL Dealurile Târnavelor. Prințul s-a oferit să viziteze Cetatea Saschiz și după restaurare, ca un îndemn, o încurajare la adresa celor care se vor ocupa de proiect. Inedit a fost și poveste PET-ului de bere găsit în cetate. „O poveste mai românească: sticla de bere goală, pe care Rudi o ține în mană, a zărit-o prințul aruncată prin iarba din cetate și a vrut s-o arunce. Așa că, Rudi și-a propus s-o păstreze, s-o ,,înrămeze” și să dea un exemplu: dacă el, prințul, a putut și voi puteți”, a mai adăugat Florentina Călugăr.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a anunțat luni, 24 februarie, prin …

Share
Share