Primarul Dorin Florea, mesaj pentru liderii politici care cultivă ură Alegeri Locale 2016
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1946 Vizualizări

Primarul Dorin Florea, mesaj pentru liderii politici care cultivă ură

Primarul în funcție al municipiului Târgu-Mureș, Dorin Florea, a câștigat cel de-al cincilea mandat, reușind să obțină 42,95% din cele 63.468 de voturi liber exprimate. Dorin Florea a transmis marți, 7 iunie, într-o conferință de presă, că le mulțumește românilor și maghiarilor care l-au votat, oamenilor care au votat proiectele orașului. Totodată, primarul a transmis că acei lideri politici care cultivă ură trebuie să arate că știu să aprecieze și să iubească. În sens contrar, să nu aibă speranța că vor câștiga vreodată în Târgu-Mureș.
„Vreau să le mulțumesc în mod special și apăsat celor 27.262 de alegători care m-au votat. Sunt oameni care au înțeles ce înseamnă proiectele orașului și ce înseamnă să aibă încredere în administrația pe care o cunosc deja de atâta timp. Mi-a fost foarte greu să accept că încă mai poate exista o asemenea incitare la ură. Vreau să le transmit foarte clar tuturor liderilor care incită la ură, la segregare și la un comportament primitiv că atât timp cât vor cultiva ura să nu aibă niciodată speranța că vor câștiga în Târgu-Mureș. În schimb, vor putea câștiga în Târgu-Mureș când vor arăta că știu să aprecieze, să iubească și mai ales să demonstreze aceste lucruri. Eu le mulțumesc românilor și maghiarilor care au avut încredere și care într-adevăr au un comportament european față de ceea ce dorim cu acest oraș, căci acesta este interesul și din punct de vedere educativ, cultural și economic – un climat de armonie, de respect și de a arăta că îl iubești pe celălalt, nu să inciți doar la ură”, a arătat primarul Dorin Florea.
Primarul municipiului Târgu-Mureș a precizat că în actualul mandat dorește, printre altele, deblocarea proiectelor din zona periurbană. „Doresc să duc la capăt proiectele mari votate în Consiliul Local: cele două parcări, podul peste Mureș, prelungirea Căii Sighișoara și transformarea ei în patru benzi, școlile de arte și meserii. Am vot de principiu în Consiliu și pentru Răstolița, și pentru mutarea liniei CFR”, a afirmat Dorin Florea.
În urma centralizării finale a voturilor din secţiile de votare din Târgu-Mureş, candidatul independent Dorin Florea, susținut de PNL, a câştigat alegerile locale cu 42,95% (adică 27.262 de voturi), devansându-l cu 1.705 voturi pe principalul său contracandidat, candidatul independent Soos Zoltan, susţinut de UDMR, PPMT şi PCM, care a obţinut 40,24% (25.557 de voturi).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE