Home / Invatamant / 55 de olimpici premiați de Universitatea Petru Maior

55 de olimpici premiați de Universitatea Petru Maior

Distribuie

 

Zi plină de emoții pentru elevii și dascălii din Tîrgu Mureș. După ce au trudit și au învățat cât se poate de mult, obținând premii importante la olimpiade și concursuri organizate la nivel județean și național, Universitatea ”Petru Maior” din Tîrgu Mureș le-a recunoscut meritele.

Departamentul de Istorie – Relații Internaționale din cadrul Facultății de Științe și Litere al Universității ”Petru Maior” împreună cu Inspectoratul Școlar Județean au premiat 55 de liceeni care au obținut rezultate la olimpiadele naționale în domeniul istoriei și al științelor sociale și profesorii lor coordonatori. Desfășurată în Aula Magna a Universității Petru Maior, miercuri, 8 iunie, prin această acțiune conducerea universității a promovat valorile într-un sistem educațional în care, copiii buni, de cele mai multe ori, sunt descurajați. În deschiderea festivității, scurte alocuțiuni au rostit lect. univ. dr. Mihaela Daciana Boloș, director Departament de Istorie și Relații Internaționale, prorector didactic prof. univ. dr. Tatiana Dănescu și prof. univ.Cornel Sigmirean, preşedinte al Senatului Universităţii „Petru Maior”, prof. Ștefan Someșan, inspector școlar general și prof. Constantin Bogoşel, inspector şcolar pentru istorie, socio-umane.

Dispuși să sacrifice orele de distracție, tinerii premianți spun că au ajuns la performanțe olimpice prin multă muncă, studiu individual și un pic de inspirație și că vor continua să învețe, chiar dacă tentațiile din jur sunt mari.

Potrivit organizatorilor, prin această activitate s-a dorit implicarea tinerilor liceeni și profesorilor lor în cultivarea unei culturi a performanței și în dezvoltarea excelenței în educație. ”Ca membrii ai comunității locale apreciem atât eforturile și sacrificiile tinerilor liceeni pentru obținerea de rezultate valoroase în competițiile naționale, precum și dedicarea și profesionalismul profesorilor care au oferit îndrumare și sprijin moral pentru obținerea acestor rezultate” a declarat lect. univ. dr. Mihaela Daciana Boloș, director Departament de Istorie și Relații Internaționale.

DRAGOMIR

” Am obținut locul I la concursul Memoria Holocaustului , iar acum mă pregătesc pentru faza națională care va avea loc la sfârșitul lunii iulie. Învăț în fiecare zi și sper să obțin un rezultat bun. Îmi place istoria, dar și matematica, acestea sunt cele două pasiuni ale mele” ne spune Denisa Dragomir, clasa a VII-a, Școala Gimnazială nr.3.

ROSCA SABINA

”Îmi place foarte mult istoria și m-a atras în primul rând subiectul, motiv pentru care am participat la concursul Memoria Holocaustului, unde am obținut locul II, la faza județeană. Am avut sprijinul profesoarei Maria Lazăr, cu siguranță voi mai participa și cu alte ocazii la astfel de concursuri” ne spune Sabina Roșca, clasa a VII-a, Școala Gimnazială nr.3.

UJICA Alexandra

” Pregătirea pentru olimpiade a presupus multe ore de studiu, am citit multe cărţi şi materiale, la istorie am participat pentru a treia oară la faza națională. Concursurile s-au desfășurat în orașe diferite, Brăila și Tulcea, subiectele au fost dificile, dar consider că m-am descurcat destul de bine, la olimpiada națională de istorie am obținut locul 13, iar cea de sociologie locul 9. La sociologie am întâmpinat greutăți, pentru că ultimul subpunct nu întrunea programa pentru care m-am pregătit, organizarea a fost destul de proastă la Tulcea , dar colectivul a fost reușit, ne-am înțeles foarte bine între noi și am legat prietenii. Experiențele m-au ajutat în evoluția mea, spre exemplu, Institutul de investigare a crimelor comunismului din România a organizat un concurs unde am obținut, de asemenea un premiu” ne spune Alexandra Ujică, Colegiul Național Unirea.

DALALAU ANDREI

”Chiar dacă m-a dezamăgit puțin dezorganizarea de la Brăila, olimpiada în sine a contat, am obținut locul 9, conform mediei, locul 12 conform clasamentului, faza națională Olimpiada de Istorie.  Subiectele au fost accesibile, dar neașteptate, au abordat tema Relațiilor internaționale la care nu mă așteptam, dar am fost bine pregătit. Succesul meu este o evoluție, un pas premergător facultății, Andrei Dălălău, clasa XIIa Colegiul Național Alexandru Papiu Ilarian.

tudor linca

”Am obținut locul I la sesiunea de comunicări științifice, secțiunea Istorie, faza județeană. M-am pregătit în jur de două săptămâni pe tema Războiului civil din Siria și soarta refugiaților , am citit mult, am căutat mult pe internet, am făcut și editare grafică, pentru că materialul a fost prezentat în Power Point. Pasiunea mea se îndreaptă spre dezbateri academice, avem și un club în cadrul școlii unde particip regulat” ne spune Linca Tudor, clasa XI a  Colegiul Național Alexandru Papiu Ilarian.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Controversă a profesorilor catolici: „Avem sau nu liber de Paște?”. Ligia Deca: „Școala nu vă poate limita acest drept”

Distribuie Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a efectuat joi, 28 martie, o vizită de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.