Home / Politic / Soos Zoltan a solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor

Soos Zoltan a solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor

Distribuie

Candidatul independent la Primăria municipiului Târgu-Mureş, Soos Zoltan, a declarat miercuri, 8 mai, într-o conferinţă de presă, că a solicitat Biroului Electoral Central (BEC) renumărarea voturilor exprimate în municipiu, făcând în acest sens o contestaţie în care susține că a enumerat o serie de dovezi. În același timp, Soos Zoltan a adus o serie de acuzaţii cu privire la o posibilă fraudare a alegerilor, susținând că actualul primar, Dorin Florea, care a câştigat alegerile la Târgu-Mureş cu un avans de 1.705 voturi, ar fi folosit „foarte multe metode prin care a influenţat dorinţa alegătorilor” şi că „a îndemnat angajaţii Primăriei să ajute la anularea votului”.
„A fost surprinsă o doamnă care a declarat – şi va porni o acţiune penală împotriva acestei doamne -, în momentul în care a fost surprinsă că anula buletine de vot, că „aici se ştampilează la greu şi toată lumea aşa a procedat”. Deci primarul actual nu a lăsat alegerile să fie curate şi poporul să zică care e opţiunea adevărată, el a vrut să se asigure la încă patru ani de corupţie. Sperăm ca şi DNA să continue să facă treaba şi să nu lase acest oraş să ajungă pe mâna corupţiei şi a unei clientele care în ultimii 16 ani a absorbit foarte mult din bugetul acestui oraş. În ceea ce priveşte rezultatul alegerilor, am făcut o contestaţie în care am enumerat toate dovezile adunate – care erau posibile de adunat în 48 de ore – că s-a influenţat rezultatul alegerilor. Sperăm ca legea să-şi facă treaba, Biroul Electoral Central să decidă dacă consideră că dovezile prezentate sunt suficiente ca să dovedească că acestea au modificat rezultatele alegerilor. Oricum, am cerut şi renumărarea tuturor buletinelor de vot din circumscripţia Târgu-Mureş”, a declarat Soos Zoltan.
Acesta a spus că femeia surprinsă ar fi recunoscut că ar fi fost influenţată de o angajată a Primăriei Târgu-Mureş.
Locţiitorul Biroului Electoral de Circumscripţie numărul 1 din Târgu-Mureş, Robert Tunsu, a declarat pentru AGERPRES că sesizarea depusă, marţi seara, de către Soos Zoltan, face referire la secţia de votare numărul 4 din Târgu-Mureş și că aceasta va fi analizată de către membrii biroului care vor lua o decizie.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: ”Spring Party” politic la Târgu Mureș: ”Gândim la fel/ Simţim la fel, iubim la fel…”

Distribuie Președintele Partidului Social Democrat Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, a participat sâmbătă, 23 martie, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.