Universitate de Vară pentru elevi, la UMF Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1385 Vizualizări

Universitate de Vară pentru elevi, la UMF

dalia dreptateUniversitatea de Vară pentru Elevi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu-Mureș devine în anul 2016 un proiect unic în ţară datorită renunțării la taxa de participare pentru oricare dintre candidații admiși în urma procesului de selecție. Astfel, UMF Târgu-Mureș, împreună cu Liga Studenților Târgu-Mureș, pune la dispoziția elevilor din România, absolvenți de clasa a XI-a, 150 de locuri gratuite pentru participarea în cadrul proiectului. Dalia Dreptate, coordonator al departamentului de Resurse Umane din cadrul Ligii Studenților, ne-a oferit mai multe detalii cu privire la organizarea evenimentului.

Reporter: Ce este Universitatea de Vară?

Dalia Dreptate: „Universitatea de Vară pentru Elevi” este un proiect al Ligii Studenților din Târgu-Mureș, organizat, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, pentru întâia oară în anul 2013. Este adresat elevilor de liceu care încheie clasa a XI-a și care sunt interesați să afle cum decurge o săptămână din viața unui student la Medicină sau Farmacie.

Rep.: Ce oferă acest program?

D.D.: În perioada 25 iulie – 1 august, vom găzdui în centrul nostru universitar 150 de elevi ce vor sosi din toate colțurile țării și cărora sperăm să le oferim cea mai grozavă experiență, care să îi determine să aleagă cariera halatelor albe. Aceștia vor participa la cursuri și lucrări practice, la activități interactive menite să le stârnească curiozitatea și, mai ales, vor lega prietenii cu persoane cu care au cel puțin un țel în comun: să treacă porțile Universității în calitate de studenți.

Rep.: În ce constă noutatea anul acesta?

D.D.: Ajuns la cea de a patra ediție, proiectul organizat în anul acesta va avea o amploare mult mai mare. Ne mândrim cu faptul că toți elevii vor fi scutiți de la suportarea taxei de participare, care include cazare și masă și vor avea asigurate toate condițiile necesare pentru a se simți studenți pentru o săptămână.

Rep.: Câteva gânduri ale organizatorilor?

D.D.: Membrii Ligii Studenților așteaptă cu nerăbdare momentul în care vom da startul Universității de Vară pentru Elevi fiindcă este momentul în care putem privi în trecut, urmărindu-i pe participanții care vin în centrul nostru cu multe așteptări și visuri pe care le vor împlinite și amintindu-ne de noi cei care eram la fel în urmă cu câțiva ani. Procesul de selecţie, exclusiv online, se bazează pe completarea unui formular cu informaţii personale, precum şi academice, trimiterea unui eseu şi a unei scrisori de motivaţie, urmate de susţinerea unui test din cunoştinţe specifice în domeniu. În urma acestui proces se va întocmi punctajul de admitere pentru fiecare candidat. De asemenea, concurenţii care se înscriu in anumite clauze speciale vor fi avantajaţi cu 5% din acest punctaj, precizează regulamentul.

Calendar de participare:

26 mai – 26 iunie – Perioada de înscriere

27 iunie – 3 iulie – Susţinerea testului de departajare

3 iulie – 10 iulie – Selecția participanților

11 iulie – Afișarea listei clasificării in urma procesului de selecție

11 iulie – 13 iulie – Confirmarea participării

14 iulie – Redistribuirea locurilor rămase neocupate, în ordinea clasificării

14 iulie – Afișarea listei distribuirii locurilor rămase neocupate

15-16 iulie – Confirmarea participarii de catre participanții declarați admişi în urma redistribuirii

17 iulie – Afişarea listei finale cu participanţii

25 iulie – Sosirea participanţilor

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE