1.000 de copii au îmbrățișat Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia Religie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 420 Vizualizări

1.000 de copii au îmbrățișat Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Aproape 1.000 de copii din aşezămintele sociale şi centrele educaţionale din Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia au fost protagoniștii celei mai mari îmbrățișări realizată de copii în România cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Sub genericul „Îmbrăţişare de îngeri”, copiii purtând aripioare de îngeri au înconjurat și îmbrăţişat într-un gest simbolic Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Evenimentul a avut loc joi, 2 iunie, organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă cu sprijinul Fundaţiei FAER Reghin şi în cadrul căruia au fost sărbătoriţi copiii ocrotiţi în aşezămintele sociale din cuprinsul Eparhiei de Alba Iulia, respectiv în judeţele Alba şi Mureş.

Bucurie în sufletele copiilor

ÎPS Irineu în dialog cu copii aflati in ingrijirea Casei Maria din reghinProgramul a debutat la ora 10.00 cu o slujbă Te Deum în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Albei Iulia. La final, ierarhul le-a transmis copiilor un cuvânt de învăţătură duhovnicească. Programul zilei a continuat cu o expoziţie cu lucrări artistice realizate de copiii din aşezămintele sociale din Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia. Copiii s-au bucurat apoi de schimbul de gardă, moment programat zilnic la Alba Iulia cu Garda Cetăţii Alba Carolina şi au asistat la o lecţie vie de istorie predată de voluntari reenactori care formează Garda Apullum. În final, evenimentul s-a încheiat cu un carnaval la care au participat toţi cei aproape 1.000 de copii. „Ziua Copilului – Îmbrăţişare de îngeri” este evenimentul prin care îi sărbătorim pe toţi copiii ocrotiţi în aşezămintele sociale din cuprinsul Eparhei noastre. Dorim prin acest eveniment să aducem multă bucurie în sufletele acestor copii, zâmbetele lor fiind pentru noi principalul imbold pentru a continua munca pe acest tărâm ocrotit de Dumnezeu”, a spus părintele Nicolae Călin Ignat, preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

IMG_7477În prezent aproape 1.000 de copii din judeţele Alba şi Mureş sunt ocrotiţi sau beneficiază de servicii sociale şi educaţionale în cele aproximativ 45 de centre şi aşezăminte pentru copii susţinute de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia împreună cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. La nivelul eparhiei, în cele două judeţe funcţionează 18 case de tip familial în care sunt ocrotiţi peste 250 de copii, un centru de formare a deprinderilor pentru viaţă independentă pentru 15 copii, 3 centre de zi pentru copii, 13 centre educaţionale, 7 centre de prevenire a abandonului şcolar, un centru rezidenţial pentru 14 copii, două centre şcoală specială pentru 30 de copii cu dizabilităţi şi un centru de zi pentru copii antepreşcolari în care sunt ocrotiţi aproximativ 30 de copii. Centrele funcţionează în parteneriat cu Consiliile Judeţene Alba şi Mureş prin Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar beneficiază şi de sprijinul administraţiilor locale sau a altor parteneri, precum Fundaţia FAER Reghin.

Am dedicat o zi doar pentru ei”

Grupul copiilor din reghin prezenti la Alba IuliaPrintre participanți s-au numărat și 50 de copii aflați în grija Asociaţiei ”Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, filiala Reghin, prin Așezământul Social “Casa Maria I”, Așezământul Social ”Casa Maria II” și Centrul de Zi. ”A fost o zi plină pentru copii, în care aceștia au avut parte de foarte multe momente frumoase. Au avut parte de bucuria comuniunii cu alții copii, au socializat și s-au simțit bine. Practic le-am dedicat o zi doar pentru ei. Am sărbătorit ”Ziua Copilului” , pe lângă care am serbat și Ziua Filantropiei, a copiilor noștri pe care îi avem în grijă în fiecare zi”, a precizat Pr. Gherman Dimitrie Petru Paul , director executiv Asociaţia ”Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, filiala Reghin.

IMG_7327 (1)Activitatea asociației se va îndrepta în perioada următoare și asupra celor vârstnici grație unui proiect implementat alături de Fondul Comunitar Reghin și cu Fundația ”Principesa Margareta”Urmează să semnăm un contract cu Fondul Comunitar Reghin și cu Fundația ”Principesa Margareta”, prin care dorim să aducem îmbunătățiri în ceea ce priveșre activitatea noastră cu copiii. Durata proiectului este de șapte luni, noutatea fiind aceea că trebuie să găsim 10 voluntari vârstnici care vor trebui să participe cu copii la diverse activități, folositoare atât pentru copii, cât și pentru cei 10 vârstnici. În prima fază am găsit patru pensionari, au fost și ei la activitatea de la Alba Iulia și s-au bucurat alături de copii”, a precizat Pr. Dimitrie Gherman.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE