Home / Sanatate / Anunț important pentru personalul medical

Anunț important pentru personalul medical

Distribuie

Ministerul Sănătății a decis miercuri, 8 iunie, adoptarea unui set de măsuri în vederea „corectării” întârzierilor la eliberarea documentelor pentru personalul medical, potrivit AGERPRES. Astfel, până în data de 15 iunie, toate Direcțiile de Sănătate Publică județene vor afișa pe site-urile proprii numele și prenumele persoanei responsabile pentru preluarea și gestionarea documentelor și ale înlocuitorului acesteia, biroul în care acestea pot fi găsite și numărul de telefon la care pot fi contactate.
Conform sursei citate, DSP-urile vor fi obligate să respecte termenul de cinci zile lucrătoare în care trebuie să trimită dosarele la Ministerul Sănătății.
O altă măsură luată vizează afișarea textului Ghidului privind documentele care se depun la Direcțiile de Sănătate Publică, precum și a documentelor emise de Ministerul Sănătății care pot fi eliberate prin DSP.
„În minister, la Direcția Generală Resurse Umane, Juridic și Contencios (DGRJC), orarul va fi ajustat în așa fel încât să permită cu prioritate preluarea apelurilor în intervalul orar 9-11 fără întreruperi cauzate de procesarea documentelor”, precizează MS într-un comunicat.
MS arată că a luat aceste decizii având în vedere faptul că o mare parte a personalului medical „se plânge, pe bună dreptate”, de întârzieri la eliberarea diverselor certificate profesionale.
„A doua problemă o reprezintă faptul că personalul din minister, în orarul de preluare a apelurilor telefonice, trebuia să facă și procesare paralelă a dosarelor. Pentru a asigura un proces cât mai rapid și eficient, ministerul consideră că aceste două simple măsuri pot contribui la scurtarea perioadei de eliberare a certificatelor și, mai ales, să reducă numărul dosarelor care se întorc la solicitanți pentru completări. Pe termen mediu, Ministerul Sănătății caută soluții și pentru sporirea personalului din DGRJC care este subdimensionat față de necesarul optim. Informatizarea întregului proces și renunțarea la dosarele pe hârtie este opțiune de luat în calcul”, mai explică MS.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.